Козацькі ігри “Сокіл” та “Джура” проводять у Тернополі

Поділитися

21 лютого 2015 року з благословення архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора голова єпархіального відділу духовно-патріотичного виховання у Збройних Силах та інших військових формуваннях України прот. В`ячеслав Кізілов з свящ. Богданом Гагавчуком розпочали відкриття регіонального етапу всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Капелани помолились та благословили усіх, окропивши свяченою водою.
Участь у цьогорічній грі взяли близько 200 школярів з усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста.
«Усіх учасників ділитимуть на команді за віком. Так команди 10-х класів змагатиметься під назвою «Сокіл», а молодших (6- 8 класи) – «Джура». Завдання для молодших і старших класів будуть різної складності. Зрозуміло, що у старших гравці буде більш насичена програма. Також у дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі участь бере багато дівчат. Проте вони змагатимуться лише на етапі «Рятівник», – розповідає директор Тернопільської школи допризовної підготовки, суддя гри Валерій Бондар. Невід’ємною складовою патріотичних ігор є благословення священиків. Діток налаштовують на патріотичний дух. Також освячують військовий капелан. Урочисто усіх учасників дійства привітав міський голова Тернополя.
– Щиро бажаю усім перемоги, бажаю щоб в умовах гри сильнішими ставали кожен з вас особисто. Я бажаю вам перемогти свої слабкості і страхи. Бажаю перемоги у навчанні, спорті та своїх щоденних справах, – побажав дітям Сергій Надал.
Зазначимо, що даний захід проводиться цього навчального року по усій Україні, а розпочався 14 жовтня 2014 року у День Українського козацтва і завершиться аж у липні 2015 року під час Всеукраїнського таборування – ІІІ етапу гри. Проте до цього етапу дійде команда-переможець міського етапу.
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») проводиться Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України спільно з Радою козацьких отаманів України, МБУ «Центр Національного Відродження» та ГО «Молодіжний Клуб Джура» за сприяння силових міністерств і відомств України.
Команди, що беруть участь у грі, намагаються виділитись поміж інших суперників. Котрась назвою, інша тематикою або ж символікою. Честь відкривати змагання цього річ випала минулорічним переможцям – «Морським Соколам».

Військово-патріотична гра триватиме впродовж 22-23, 27-28 і 30 квітня до завершення п’ятого етапу

Сталевий промінь волі

Євроспас від Євгена Дударя