На строкову службу з Тернопільщини уже призвали понад сто юнаків

Поділитися

2Після півторарічної перерви на Тернопільщині поновився призов на строкову службу до армії. Поряд із заходами часткової мобілізації, в області повних ходом йде весняна призивна кампанія до лав Збройних Сил та інших військових формувань України.

Сьогодні, 16 квітня, з обласного збірного пункту облвійськкомату урочисто під сурми військового оркестру відправили до війська близько 60 юнаків. Ще таку ж кількість новобранців відправлено до лав силових структур вчора. Служитимуть юнаки будуть у Збройних Силах України, Національній гвардії та Державній спеціальній службі транспорту.

Проводжали майбутніх захисників Вітчизни до армії батьки, родичі, друзі, представники обласної та міської влади та духовенство.

– Медичними комісіями проводиться ретельне обстеження призовників. До війська відправляємо здорових хлопців готових служити на строковій службі. Згідно із вказівок Президента України новобранці не направлятимуться у зону проведення АТО. Вони проходитимуть військовий вишкіл у своїх військових частинах та на навчальних полігонах, – наголосив Тернопільський обласний військовий комісар полковник Володимир Катинський.

Представники обласної та міської влади вручили призовникам набори першої необхідності, які їм знадобляться у військах.

– Сьогодні Україна стоїть в таких умовах, коли ми маємо відроджувати військові традиції. Дякую кожному призовнику, який для себе прийняв відповідальне рішення служити народу України, бо сьогодні держава потребує відновлення могутності української армії. Цю могутність формує Тернопілля, Західна Україна і вся країна в цілому, – зазначив Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Загалом же з Тернопільської області впродовж весняної призовної кампанії на строкову службу планують призвати близько 600 юнаків. Остання відправка у війська призовників запланована на 21 травня.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

1

 

В Антраците “казаки” массово подхватили венерические заболевания

Віталій Максимов: “Я так думаю” (відео)