Про тарифи на газ

Поділитися

imagesУкраїнський народ переживає непрості часи! Проти нас ведеться боротьба на кілька фронтів. Путін є нашим зовнішним нашим ворогом, адже проти України Росією ведеться практично відверта агресія.
Однак найнебезпечніший ворог — внутрішній, а тому найскладніший фронт – у середині країни. Внутрішнім ворогом – є беззаконня, яке дає можливість розширюватись, поглиблюватись і глибоко пускати свої метастази – корупції. Корупція стала основою для вседозволеності дій влади , вона сприяє крадіжкам та грабунку українського народу. Грабунок відбувається через відмивання бюджетних коштів, де відкати або прямі крадіжки складають від 30% до 50 %. Маємо значною мірою штучний обвал гривні, і, як наслідок, дуже низьку купівельну спроможність українського народу. Люди не мають грошей на найнеобхідніше — продукти харчування, ліки.
У такій ситуації влада ще вирішила підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги, а головне – зробила їх безпідставно завищеними. Повторно викладу свої думки стосовно цін на газ, а їх суттєве підвищення з травня відчують українці. За собівартості видобудку власного газу в межах $30 – $50 держава продавала його у 2011-2013рр. тим, хто використовував до 2500 куб.м за ціною $92, а тим, хто використовував до 6000 куб.м — $135. З травня 2014 р. тариф зріс із $92 до $115 для перших споживачів і з $135 до $172 для других. Цих доходів виявилось замало, і уряд, за мовчазної згоди президента, підвищив з 1 травня ц.р. ціну на газ для населення більше ніж у два рази , в доларовому еквіваленті.
Ще більше зростання вартості газу відбудеться для власників житлових будинків, де буде споживатись значно більше ніж у багатоповерхівках , так званого , пільгового зверхлімітного газу (понад 200 куб.м). Також вважаю неоправдано високою , так звану , літню ціну на газ (7188 грн. за 1 тис. куб.м) , що при курсі 24 грн. за один долар США, буде відповідати $299,5. Зазначу, що Росія знизила вартість газу для України у ІІ кварталі з $329 до $248. Якщо врахувати газ власного видобудку по $50, то середньозважена ціна складе приблизно $150. Чому тоді населенню з травня ц, р. газ будуть продавати по 300$ ???
Виходячи з цього , дії влади можна розцінювати , як безграмотні, однак урядовців такими вважати важко. Тоді напрошується інший висновок – дії влади , свідомо чи не свідомо, спрямовані проти власного народу. Зазначу, що влада старається обмежити ціни на хліб, молочні продукти, крупи, макарони, олію методом встановлення мінімальних націнок у торгівлі та обмежуючи рентабельність цих товарів у виробництві. І це правильно та зрозуміло. Тоді чому там, де є зацікавленість олігархів і представників самої влади, наприклад, на ринку газу, — рентабельність складає не менше 100%?!
Чим пояснити пільговий ліміт 200 куб.м газу в зимовий період? На яке житло цей ліміт розрахований? Такою кількістю газу можна опалити приміщення площею 60-70 кв. м. Скажіть мені, де є такі будинки?
Чому такою високою (7188 грн. за 1 тис. куб.м!) є ціна на газ у літній період, адже використовувати його будуть практично лише для приготування їжі? Що, тоді будемо економити і на їжі?
Цікаво, як на це дивляться і що про це думають наші народні обранці? Мене цікавлять вихідці з Тернопільщини: яка їхня позиція, чому вони мовчать? Переконаний, що якщо хоча б 30 % депутатів порушили питання про завищену вартість газу, уряд був би змушений переглянути тарифи.
Тому пропоную діяти та шукати спосіб вплинути на наших народних обранців для того , щоб заставити уряд знизити завищені тарифи на газ

Петро Ландяк, депутат Тернопільської міської ради

***

 Шановний Петре Дмитровичу я повністю згоден з Вами і хочется сказати те, що дії уряду ведуть до зубожіння нашого народу. Але поряд з підвищенням тарифів на газ, воду, електроенергію, депутати з подачі Аресенія Петровича приймають закон про оподаткування процетних доходів населення від депозитних вкладів. Тільки минулого року було отримано 16 млр гривень, або в доларовому курсі на той період 1 млрд доларів США. Про це ні хто з наших шановних депутатів не обмовився ні словечком, а 27 грудня 2014 року з подачі, того самого прем’єра податки зростають до 20%+1,5% воєнного збору. Методом простих підрахунків (за даними НБУ сума депозитних вкладів населення становить 356 млрд гривень) сума отриманих податків буде становити в 2015 році – 71,2 млрд гривень без врахування военного збору, – це святе. І саме дивне те, що Арсеній Петрович, мотивував підвищення податку,- тільки подумайте, інфляцією. Виникає питання, як уряд допустив це? А де звіряння того самого Арсенія Петровича в минулому році, що ціна долара буде становити максимум 10,5=12,0 гривень. За рік уряду Яценюка народ України збіднів в тричі. Народ терпить, але терпіння не безмежне. А що думають народні обранці. Я думаю, що вони повинні заслухати прем’єра і задати питання, на які потреби використанні людські гроші і на які цілі плануються використати отримані податки від депозитів у 2015. Пам’ятаєте Петре Дмитровичу, в листопаді місяці при прийнятті бюджету завжди були доповіді, Байбакова і Гарбузова (Держплан та Мінфін СРСР) і можна було почитати в пресі на що було витрачені кошти з бюджету і на що планується витратити, при чому по статейно.Хочеться знати Вашу думку з цього приводу. Вчора, в Твітері, я задав питання Яценюку, коли він виступить і доповість Українському народу про дії уряду та побажав успіху в цьому питанні.

Alex Rudnev

Євроспас від Євгена Дударя

Як вплинула чорнобильська катастрофа на ваше життя?