Прокуратура не змогла повернути приміщення комунальної аптеки у Чорткові, яке викупила донька аптекаря

Поділитися

4964ac05d90b258770fd34c862fb7ee0_600x1000Господарський суд Тернопільської області відмовив у позові прокуратури щодо повернення приміщення аптеки за адресою м. Чортків, вул. Ринок,8А. Про свідчить рішення Господарського суду Тернопільської області від 23 березня.

Прокуратура вимагала визнання недійсними рішень Чортківської міськради щодо приватизації приміщення, скасування результатів аукціону та визнання недійсним договору купівлі-продажу майна.

Йдеться про приміщення площею 141,7 кв.м. на вул. Ринок,8А, яке орендує комунальна районна аптека. Прокуратура стверджує, що Чортківська міськрада не мала права його продавати, оскільки воно належало Тернопільській облраді.

У 1992 році Тернопільська облрада затвердила перелік об’єктів комунальної власності області, куди включено центральну районну аптеку Чорткова. Однак з’ясовано, що приміщення не перебували на балансі аптеки. Потягом 1981-2013 рр. приміщення обліковувались ЖЕКами, які задавали їх аптекам в оренду.

У лютому 2012 року Чортківська міська рада вирішила оформила право власності на це приміщення. Однак Чортківське ОКМБТІ відмовило, пославшись на те, що майно є об’єктом комунальної власності області.

24 грудня 2012 року Чортківська міська рада затвердила перелік майна, що підлягає приватизації, серед його значилось приміщення по вул. Ринок,8-а. Через два дні, 26 грудня Чортківський міськвиконком змінив поштову адресу об’єкта з вул. Ринок,8 на вул. Ринок,8-а. Після цього у квітні 2013 року Чортківська міськрада оформила за собою право власності на приміщення аптеки.

У листопаді 2013 року проведено аукціон з продажу спірного приміщення і його новою власницею стала Сорокопуд Ірина Василівна. За об’єкт заплачено 669 816 грн.

У 2014 році роти Ревеги Н.К. спеціаліста з приватизації Чортківської міської ради було порушено кримінальне провадження за ст. 336 Кримінального кодексу – службове підроблення. Згодом провадження було закрито: у жовтні 2014 року Чортківська міська рада вирішила перерахувати 669 816 грн. за продаж майна Тернопільській обласній раді, яка оцінила в цю суму свої збитки.

Разом з тим, госпсуд вирішив, що прокуратура не довела право власності облради на приміщення. Не може бути доказом у справі кримінальне провадження проти спеціаліста з приватизації Ревеги, що було закрито, оскільки обов’язковим для суду є тільки вирок. Відтак у позові було повністю відмовлено.

Куплене Іриною Сорокопуд приміщення орендує Чортківська обласна КЦРА №143, директором якої є її батько – Василь Круть.

Наші гроші

Як стати далекобійником в CША?

Мешканець села Калинівщина з Чортківщини Богдан Богословський утік з колонії