Великодня радість лине із небес

Поділитися

GHTTJ5YPhmwКолектив Галицького муніципального камерного оркестру та його маестро В.Феленчак вітає тернополян та гостей міста з Пасхальними святами новою програмою «Великодня радість лине із небес» – це музичний калейдоскоп із творів що відтворюють настрій під час святкування Воскресіння Ісуса Христа.

Так, спів пташок у концерті для скрипки з оркестром А.Вівальді із циклу «Пори року» сповіщають нам про прихід весни ( соло Г.Слобусь) . Увертюра Ф.Мендельсона «Фінгалова печера» передає загальнолюдську тривогу в очікуванні доленосної вістки, – вона приходить – народ ликує.

Велика туга та сповідь перед Всевишнім за ближнім , життя якого відійшло у вічність, слухачі зможуть відчути в «Елегії» В.Сапарова ( соло Г.Теленко – фортепіано, Л.Заграй-скрипка).

Народні наспіви «Согласно заспівайте», «Днесь весело», «Христос воскрес», «Христос воскрес – ликуйте нині» та різнохарактерні польки – говорять нам про всенародну радість , що «лине із небес».

В «Трьох фантазіях з Львівської табулятури XVI ст.» слухач зможе переконатись в незворотній силі часу в якому проходить людське життя та переконує нас – «життя без смерті не буває».

Увертюра «Ромео і Джульєтта » П.Чайковського – смерть двох люблячих молодих сердець – в ім’я перемоги любові, що народжує нове життя.

Закінчується програма «Гімном ІІІ тисячоліття» К.Шимановського , на протязі якого звучить велич та сила людського життя, завдячуючи Воскресінню Ісуса Христа.

Концерт відбудеться 23 квітня в залі Українського Дому «Перемога» ( бульвар Шевченка, 27) о 19 годині.

Телефон каси 52-15-00.

Телефони для довідок 066-114-86-34, 098-409-87-72.

Вбито колишнього нардепа Олега Калашнікова

Четыре заблуждения об инфаркте, которые должен знать каждый