У Тернополі живе 14 легальних мільйонерів в, а у всій області лише 10

Поділитися

20150314234900-9872Завершилась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. Про перебіг деклараційної кампанії – 2015 на Тернопільщині та її підсумки розповів сьогодні на брифінгу начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Тернопільській області Володимир Брудко.
Зокрема, він зазначив, що за період кампанії до територіальних органів Головного управління ДФС в області громадянами подано 8320 декларацій про майновий стан і доходи за 2014 рік, в тому числі 3486 декларацій подали громадяни з метою реалізації права на податкову знижку (декларації для отримання податкової знижки за оплату навчання, за іпотечним кредитуванням, за договорами довгострокового страхування життя, по витратах на оплату державних послуг по усиновленню дитини тощо).
«Громадянами, які зобов’язані задекларувати отримані доходи подано 4834 декларації. У тому числі 2053 декларації про отримані доходи у вигляді спадщини, 336 декларацій про доходи від продажу рухомого майна, 303 декларації про доходи від продажу нерухомого майна, 117 декларацій громадянами, які отримали іноземні доходи, 27 декларацій про отриманий інвестиційний прибуток та 1998 декларацій про отримані інші доходи, з яких не утримано податку на доходи фізичних осіб, – розповів Володимир Брудко. – Всього платниками задекларовані доходи на суму 491,2 млн грн та самостійно нараховані податкові зобов’язання на суму 12,9 млн грн, які надійдуть до місцевих бюджетів області».
Цього року свої доходи задекларували й 24 мільйонери, більшість яких, а саме 14, з міста Тернополя. Торік, за підсумками деклараційної кампанії, на Тернопільщині був 21 офіційний мільйонер. Найчастіше декларанти-мільйонери подають звітність про доходи отримані від продажу рухомого чи нерухомого майна, доходи у вигляді дивідендів та доходи у вигляді заробітної плати.
«Цими громадянами нараховано податкових зобов’язань на суму 2,650,74 тис. грн, із яких уже сплачено на дату подання декларації 434,7 тис. грн, сума податку, що ще підлягає до сплати – 2,2 млн грн», – додала Марія Мельник.

День вишиванки у Тернополі

Брат губернатора Тернопільщини давав постійно хабарі (відео)