Жоден боєць АТО не був відправлений на лікування державним коштом за кордон

Поділитися

cc95019-lar-4794--1-З лютого місяця жоден важкохворий українець та боєць АТО не був відправлений на лікування за кордон коштом МОЗ. Про це під час брифінгу сказала перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Оксана Корчинська, передає кореспондент УНН.

“Тут є громадські активісти котрі вже кілька місяців, як начебто були введені в комісії з відправки закордон. З лютого місяця ми фіксуємо, що жодна комісія з лікуванню наших громадян за кордоном не відбулась”,- зазначила О.Корчинська.

Вона також поінформувала, що на черзі стоїть більше 40 людей яким вже була потрібна трансплантація нирок, серця, легенів.

О.Корчинскьа зауважила, що Кабмін додатково виділив на лікування важкохворих, а саме онкохворих дітей, бійців АТО тощо, за кордоном 152 млн грн.

“На жаль на сьогодні жодна копійка з цих 152 млн не була використана на цих смертельнохворих громадян України… Як перший заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я я стверджую, що з лютого місяця жодна копійка, жоден боєць за кошти МОЗ не були відправлені, відправлені виключно за кошти волонтерів, благодійників та країн-донорів”,- додала вона.

Нагадаємо, що загалом із залученням допомоги європейських країн та благодійних фондів протягом 2014-2015 років з медзакладів Дніпропетровщини на лікування та реабілітацію до Естонії, Латвії, Литви, Польщі та Німеччини було направлено 131 бійця.

У Нідерландах розробили біобетон, яких сам затягує тріщини

Хотіли зібрати 150 тисяч гривень, а вдалось лише 30