Ганна Гопко образилась на справедливу критику

Поділитися

10659314_10153322964152244_9054427160549907203_nЖурналіст Дмитро Гнап тонко підмітив:“Розгорнутої проти мене брудної кампанії” – пише Hanna Hopko. Як же швидко політики відриваються від реальності. Коли думки сотень простих людей, обурених твоїм рішенням як політика, ти вважаєш “брудною кампанією”.
“Спланований чорний піар”, “проплачена кампанія з дискредитації”, “організоване цькування в ЗМІ” – всі ці словосполучення ми часто чули від Ганни Герман, Шуфрича, Яреми, Гелетея. Ну, що ж, Ганна Гопко, долучайся до клубу. Тьху, блін”.

Сама ж перший номер Самопомочі так бачить ситуацію:

Стосовно розгорнутої проти мене брудної кампанії про міфічний «закон Гопко» офіційно заявляю: прив’язка мого імені до цього закону і тонни брехні, сказаної з цього приводу, є свідомою провокацією і не мають нічого спільного з реальністю. Ось факти, які легко перевірити. Готова зустрічатися і конструктивно обговорювати з усіма представниками малих броварень та інших малих бізнесів.
А тепер по суті:

1 Закон, яким запроваджено високу плату за ліцензію на торгівлю пивом, внесений до парламенту Кабінетом Міністрів України. Не маю жодного відношення до розробки і реєстрації цього законопроекту. Проект № 1578 внесено урядом 22 грудня 2014 року, і прийнято парламентом 28 грудня. http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=53072
2 Це не «закон про пиво», а величезний закон про зміни до Податкового Кодексу, яким внесено сотні змін до системи оподаткування. Більшість норм набули чинності з 1 січня, а норма, яка запроваджує високу плату за ліцензію на продаж пива – з 1 липня цього року. Ось текст цього закону http://zakon4.rada.gov.ua/…/show/71-19/print1435812816996167
3 Я не лише не ініціювала цього закону чи поправок, спрямованих на збільшення плати за ліцензію, а навпаки, пропонувала відмовитися від додаткових податків з малого бізнесу. Поправка №27, якою я пропонувала не запроваджувати новий акцизний податок з роздрібної торгівлі алкоголем, пивом і тютюном, на жаль, не була врахована.
4 Законопроект прийнято голосами всієї коаліції. Я була в числі 250 депутатів, які голосували за цей проект. Але зовсім не через його «пивні» норми, а тому, що без прийняття цього закону неможливо було прийняти державний бюджет на 2015 рік. На жаль, більшість поправок, спрямованих на вдосконалення цього проекту, було провалено. Кого цікавить, як урядовий проект розглядався в парламенті – ось стенограма http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/5747.html (з 20 год 40 хв. до 21 год.09 хв.)
5 Була і залишаюся прихильником визнання очевидного факту, що пиво є алкоголем. Це європейська і світова практика. Підтримую такі ж обмеження місць продажу, споживання і реклами для пива, як і для алкоголю. Це дуже важливо для здоров’я українських громадян, перш за все молоді, значна частина якої потерпає від пивного алкоголізму. Але це нікому не дає права брехати буцімто я ініціюю чи підтримую нестерпні податки для виробників чи продавців пива, а тим більше – малих броварень. Україна має неухильно, але дуже помірно, підвищувати ставки акцизів на пиво, як це роблять усі наші європейські сусіди. До речі, така політика вже дала позитивні результати щодо тютюнових виробів – з року в рік ростуть надходження в бюджет, поступово зменшується число курців і пов’язаних з курінням захворювань. Громадське здоров”я завжди було і буде моїм пріоритетом
6 Брехнею є і спроба прив’язати до нинішньої ситуації мій з колегами законопроект №1488 про плату за ліцензію на торгівлю алкоголем. По-перше, він ніколи не розглядався і не голосувався в парламенті. По-друге, внесений він 16 грудня 2014 року, тобто до вищезгаданих податкових змін, і взагалі не стосувався пива. По-третє, коли уряд, всупереч моїм зверненням, запровадив новий акцизний податок з роздрібної торгівлі, цей законопроект було з моєї ініціативи відкликано, його вже 4 місяці як не існує в природі. Відкликано саме для того, щоб в умовах запровадження нового податку не збільшувати фіскальне навантаження на бізнес.
7 Я завжди підтримувала й підтримую ініціативи, спрямовані на підтримку підприємництва, особливо малого. Готова зустрічатися і конструктивно працювати разом з усіма представниками малих броварень та інших малих бізнесів, які постраждали від дії урядового закону, щоб змусити уряд і якнайшвидше прибрати непосильний тиск на малий бізнес.

Вранці мала розмову із депутатами різних фракцій та комітету з питань податкової політики, які висловили готовність взяти участь в робочій нараді із питання щодо малого бізнесу

Свої пропозицій щодо зустрічі на наступному тижні надсилайте на робочий емейл:
Hopko@rada.gov.ua

ДАІ Тернополя кришує жебраків (відео)

Наши снайперы “проредили” танкистов России и убрали начальника штаба российского морского спецназа