Лідери “Свободи” брали участь у побоїщі під Радою: фотофакт

Поділитися
a57a3a1ade7d6ca8f8d688e6436dc53f
Випускник історичного факультету Тернопільського педуніверситету, колишній нардеп, а нині просто свободівець Юрко Сиротюк ось так спілкувався під Верховною Радою

Всеукраїнське об’єднання “Свобода” покладає відповідальність за теракт під стінами парламенту, внаслідок якого постраждали десятки людей, на чинну владу.

Про це йдеться в їхній заяві, оприлюдненій у понеділок.

За їхніми словами, “влада спільно з проросійським “Опозиційним блоком” спровокувала українців до протесту, поставивши у порядок денний парламенту та проголосувавши в першому читанні зміни до Конституції”.

У “Свободі” стверджують, що міліція першою застосувала силу до пікетувальників, спровокувавши численні сутички.

“Натомість, правоохоронці не вжили належних заходів для нейтралізації провокаторів. Очевидно, що використання вибухового пристрою, який невідомі кинули в правоохоронців, є заздалегідь спланованою провокацією, спрямованою проти українських патріотів”, – сказано в повідомленні політсили.

Політики також вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Водночас, як зафіксували фотографи, під час трагічного мітингу біля стін парламенту націоналісти з партії Тягнибока в перших рядах атакували нацгвардійців.

Журналісти зафіксували, зокрема, екс-нардепа Юрія Сиротюка, який завдавав ударів кийком у бік міліцейського кордону, і екс-нардепа Олега Гелевея, який вихоплював щит з рук гвардійця. Крім того, в побоїщеі біля Ради помітили лідера “Свободи” Олега Тягнибока, народного депутата Юрія Левченка та інших, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Опубликовали видео взрыва гранаты под Радой

День міста Тернополя 2015