Любов врятує світ

Поділитися

xpzdHUrWMCM11 жовтня Муніципальний Галицький камерний оркестр відкриває свій ХХIV концертний сезон програмою «Любов врятує світ». З одного боку, може видатись, що в час, коли в країні іде війна, говорити про любов – не дуже актуально, однак з іншого, – можна стверджувати, що в такі моменти у людей відбувається переоцінка цінностей, зокрема, ставлення до вартості життя як такого. Тому програма «Любов врятує світ» покликана консолідувати людей, допомогти знайти себе в цьому часі, щоб відновити загублені в результаті останніх подій людські цінності. А зробити це можна лише завдяки вмінню любити і зберегти цю любов.
Основними творами програми «Любов врятує світ», які допоможуть передати її основну думку, мають стати Концерт Й.С.Баха для фортепіано, «Палладіо» Карла Дженкінса та фрагмент з увертюри-фантазії «Ромео і Джульєтта» Петра Чайковського.
Так, твір Баха має зосередити слухачів на гармонії людини і природи, яких у музиці уособлюватиме сольна партія фортепіано та акомпанемент. Разом із тим, одночасне звучання різних музичних тем спонукатиме до думки про гармонію у людських стосунках, пошук консенсусу задля збереження людських цінностей.
«Палладіо» Дженкінса – твір, у якому відтворена відповідальність перед своєю Батьківщиною в час, коли її захоплює агресор, тому присвячений він воїнам АТО. Таку психологічну драму музикою відтворює домінуюча одноманітність мелодії при гострій ритмізації та активному розвитку динаміки твору. Саме таким способом передається внутрішній психологічний стан воїна, його готовність віддати своє життя за рідну Батьківщину.
Завершить розмірковування на тему любові та вирішальних вчинків на її честь «Ромео і Джульєтта» Чайковського. Основна думка, яку цей твір має передати, це те, що батьки відповідальні за життя своїх дітей, а влада – за життя громадян. І диктат – чи з боку батьків, чи з боку влади, може призводити до різноманітних непорозумінь, протиріч, катаклізмів і навіть смерті. Це однаковою мірою стосується стосунків і у сім’ї, і у державі. Тому є лише один спосіб, аби врятувати взаємини, родини, цілий світ – любов. Лише завдяки любові ми зможемо подолати усі перешкоди, зробити людське життя найвищою цінністю і вірити у краще майбутнє для наших дітей.
Відбудеться концерт Муніципального Галицького камерного оркестру в Українському Домі «Перемога». Початок о 18 годині.
Квитки в касі Українського Дому «Перемога», телефон каси: +38(0352) 52-15-00.

Воля громади – закон для влади

Напосим для активизации белкового обмена в организме