Для чого створюють громадські організації шахраї від освіти?

Поділитися
photo
СЕРГІЙ АЛІЛУЙКО

Розвиток інформаційних технологій, поява Інтернет-видань створили можливість маніпулювання свідомістю величезної кількості людей одночасно. Спритні ділки вкладають у голови «потрібні» для когось тези і гасла, при цьому ще й навчилися прикриватися думкою громадськості.
Черговим прикладом цілеспрямованої дезінформації є матеріали від громадського об’єднання «Спілка освітян Тернопільщини» за підписом Грималюка В.М. Педагоги області добре знають Ігоря Грималюка, голову обласної організації Української світової спілки професійних вчителів. А хто такий В.М.Грималюк? Чи не вводять освітян в оману, використовуючи відоме прізвище? Поцікавившись засновником і метою діяльності вказаної організації, з’ясували наступні факти: спілка зареєстована за адресою: м. Тернопіль, вул.Карпенка 36. Ця інформація є у відкритому доступі і не є секретною. Однак, як нам стало відомо, за цією адресою проживає … Алілуйко С.М., який був із порушенням норм Закону України «Про освіту» (це вже доведено в адміністративному суді) призначений розпорядженням Хомінця В.П. на посаду в.о. директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти. Що далі, то ще цікавіше…
У Тернопільській обласній юстиції ми виявили ще одну громадську організацію, зареєстровану за вищевказаною адресою – «Бізнес область», а також газету із аналогічною назвою. І, на диво, засновником є також Алілуйко С.М.
Апогеєм бурхливої громадської діяльності Алілуйка С.М. стало керівництво обласним осередком ще однієї організації – «Комітет народного контролю» (не потрібно плутати з партією «Народний контроль»).
Для чого ж вони потрібні цій особі? Відповідь лежить на поверхні: реалізовувати бізнес-плани (про них неодноразово писала «Самооборона Майдну»), а також втриматися на посаді, на яку був незаконно призначений головою Тернопільської обласної ради Василем Хомінцем.
У цю маштабну аферу Алілуйко втягнув велике коло знайомих або працівників своєї фірми. Так, керівником осередка ГО «Комітет народного контролю» м. Тернополя він призначив свого друга, який працює у нього на фірмі і є викладачем ТНТУ ім.І.Пулюя – Габрусєва Г.В. Виникає питання: звідки у Геннадія Валерійовича, людини далекої від системи загальної середньої освіти, така поінформованість про стан освіти на Тернопільщині, і, тим більше, в інституті післядипломної педагогічної освіти? Наскільки потрібно бути близькими друзями, щоб підписувати завідома брехливі папери?
В Інтернет-виданні «Бізнес область» постійно з’являються брудні статейки такого собі Ігоря Тихолаза про те, що відбувається в Тернопільському інституті післядипломної педагогічної освіти. Цікаво, що це цілком реальна особа – головний редактор медіаресурів «КНК», яка проживає у Києві. А от звідки він взнає про певні події в Тернополі, при чому вже на наступний день подаючи їх під «потрібним» соусом? А чи він взагалі знає, як і для чого використовується його ім’я?
Іншим прикладом нерозбірливості у стосунках є, на жаль, голова Тернопільського осередку ВО «Автомайдан» пан І.Василів, який також, не розібравшись у суті справи, дослухаючись до наклепів Алілуйка С.М. та Іванечка П.М., подав «потрібну» заяву у прокуратуру.
Наскільки ж потрібно мати нездорові амбіції, щоб спаскудити саму ідею громадського руху, використати її для реалізації своїх нечистоплотних задумів.
На заваді оборуткам в освіті став директор департаменту освіти і науки Крупа Любомир Левкович, який і призначив Шайнюка Ю.Ч. в.о. директора інституту.
Здавна відомо, що людину перевіряють владою і грошима. І дехто здатний на все, щоб це не втратити. Тому й розпочалася інформаційна атака на Крупу Л.Л., обливання брудом, звинувачення в гріхах, які прямо можна переадресувати на особу, яка це все й організувала в ЗМІ, вдало використовуючи маніпулятивні методи і брудні технології.
Скоро місцеві вибори, і є інформація, що Алілуйко С.М. хоче пролізти у народні обранці. Та чи потрібні такі ділки в освіті? Вибирати Вам…

Критерии выбора термобелья

Як працівники інституту післядипломної педагогічної освіти з головою Тернопільської облради спілкувались