Особливості виборів по-кременецьки

Поділитися
Олексій Ковальчук (виступає біля мікрофону) - новообраний мер Кременця
Олексій Ковальчук (виступає біля мікрофону) – новообраний мер Кременця

У Кременці, місті обласного значення. Прогнозовано здобув перемогу Олексій Ковальчук, якого висунув Блок Петра Порошенка. Він колишній міліціонер і тому має прізвисько “шериф”. Йому протистояло аж два технічних кандидати: Леонід Ковальчук та Петро Ковальчук. Переможець отримав 35% голосів виборців. Причому, якщо по області явка становить 56%, то в Кременці лише 40%.

Олексій Ковальчук вже обирався мером у 2010 році, проте у 2013 році пішов з посади за власним бажанням через те, що його змушували підписати відремонтовану дорогу в центрі Кременця за 19 мільйонів гривень, хоча кошторис її напередодні становив  12 мільйонів гривень. Він тоді вирішив піти у відставку. За його версією, яку новообраний мер озвучував виборцям. До того він очолював місцеве ДАЇ, районний відділок міліції. Пішов на пенсію після Помаранчевої революції.

Друге місце у мерських перегонах зайняв менеджер “ПП Стецюк О.В” – Лубяницький Олег. За нього проголосувало 18%.

У міській раді першими йдуть також порошенківці. у них тотальна більшість. Свободівці і бютівці набрали нібито 5-8%.

До Кременецької районної ради переміг Блок Петра Порошенка – 33,36%. На другому місті “Батьківщина” – 20,69%. Замкнули трійку свободівці – 19,39%. Народний контроль набрав 7,46% . Замкнули пятірку партій, що пройшли радикали Ляшка – 6,7%.

Низький результат Батьківщини кременчани пояснюють першим номером – паном Мясниковичем, який очолював список. До нього нібито є критичні зауваження в середовищі самих кременецьких бютівців, що вже говорити про звичайних людей. “Самопоміч” пролетіла, бо надто вже “фраєрнулися”, збирали по 500 гривень “для навчань”, агітації майже не було. В інформаційному полі був своєрідний вакуум: ні професура академії, ні підприємці, ні інтелігенція не знали за кого голосувати, яка різниця між партіями і кандидатами.

До обласної ради порошенківці також виграли на Кременеччині – 23,53%. Батьківщина лише 13.79%. Свободівці тішуться 16,62%. “Самопоміч” підтримали 5,95%

kremenets

У Підгайцях виграла вибори “Батьківщина” Юлії Тимошенко

У Чорткові святкує перемогу “Сила людей”, а в райраду потрапили всі партії