Поляки зняли серіал про українських заробітчанок у Польщі

Поділитися

d7e05bd8-b41e-4fd0-a940-a7f581ceff1a.fileПерший польський канал громадського телебачення (TVP1) від вересня розпочав показ серіалу «Дівчата зі Львова» (Dziewczyny ze Lwowa). Головні героїні – це українки, які працюють у Польщі, а точніше – львів’янки, котрі приїхали до Варшави на заробітки.

Кожної неділі у вечірній час – у прайм-тайм – майже чотири мільйони поляків припадають до екранів телевізорів і спостерігають за пригодами українок у польській столиці.

Частина польських ЗМІ прихильно оцінює перші чотири серії «Дівчат зі Львова», що вже були показані в ефірі, інша частина критикує авторів за розповсюдження стереотипів і польсько-українську мовну суміш героїнь.

А статистичні дані вказують, що теленовела про українок, маючи глядацьку аудиторію у 3 мільйони 720 тисяч і обігнавши за кількістю глядачів популярний польський серіали «Блондинка», програму «Оплески, оплески» та естрадне шоу «Тільки музика», вийшла в лідери польського телеринку.

А що думають про кіногероїнь «Дівчат зі Львова», яких грають польські акторки, самі українки, які працюють у Варшаві, тим більше, що деякі з них дійсно зі Львова…

Коментарі збирав Володимир Прядко, а оцінки українок розділилися.

«У цьому фільмі кожний себе впізнає, це настільки правдиво, що я навіть не знаю хто так по-справжньому міг це відтворити. Усі мої знайомі навіть не можуть підібрати слів, настільки це правдиво показано».

«Фільм трохи образливий і трохи правдивий. Тішусь, що такий фільм створено, бо це про нас. І там показується правда, просто нам соромно це дивитися, бо так воно є: оті наші пиячки [українські чоловіки – ред.], наші жіночки, які так мучаються і терплять».

«Мої враження дуже негативні. Це просто насмішка над бідними українськими жінками, які приїжджають до Польщі і працюють. А отакі багаті польські «пани» часто знущається над ними та висміюють їх в усіх ситуаціях. Маючи гроші, вони вважають, що можуть робити що завгодно. Я подивилася 15 хвилин одної серії і сказала: я цього серіалу більш не дивитимуся».

«Якщо ми вже дивимося цей фільм, то хотілося б, аби в ньому грали справді українки. Я не кажу, що ці [польські – ред.] акторки погано грають, і нехай вони навіть постійно говорять [між собою – ред.] польською, але ж коли мама розмовляє з Варшави через Скайп зі своєю дитиною в Україні, то так і хочеться, аби вона говорила українською».

 

Попереду ще 9 серій (усього 13) телесеріалу «Дівчата зі Львова».

polradio.pl

При перекиданні автомобіля травмувався пасажир

Реклама авиакомпании с Дженнифер Энистон стала хитом