У Чорткові святкує перемогу “Сила людей”, а в райраду потрапили всі партії

Поділитися
Новообраний мер Чорткова Володимир Шматько
Новообраний мер Чорткова Володимир Шматько

Схоже, новопроголошені міста обласного значення на Тернопільщині очікує велике випробовування. Адже у Кременці та Бережанах  мерії очолять колишні міліціонери. Олексія Ковальчука підтримало 35% виборців,  а Володимира Музичку – понад 50%. Як і кременецького мера, бережанського також обирали на посаду у 2010 році. Тільки Музичка добув каденцію до кінця.

У Чорткові ж над місцевими мешканцям зіграв жарт “ефект Пастуха”. 34-річний Білівський сільський голова Чортівського району  Володимир Шматько служив в АТО. На виборах отримав 45% голосів. Як юний політик справлятиметься з господаркою та економічною складовою – покаже час.

Не менші перипетії очікують Чортківську районну раду, куди потрапили майже усі партії, що балотувались. Першість отримала “Батьківщина” – 20%. У рідному районі губернатора Барни його однопартійців підтримали 19% мешканців Чортківщини. Свободівці в райраді на третьому місці з 13%. Партія новообраного мера Шматька “Сила людей” отримала 12,2%. Народний контроль, Народний Рух України, ляшківці мають близько 7%. Українська галицька партія – 5,9%. Не потрапипляє в Чортківську райраду тільки УКРОП.

До обласної ради по Чортківщині впевнену перемогу святкує Блок Порошенка – 42,5%. Свободівці отримали друге місце і 15,7%. Замкнули трійку бютівці Юлії Тимошенко – 13,7%.

chortkiv

Особливості виборів по-кременецьки

20 тисяч гривень зібрали на благодійному концерті Василя Дунця у Тернополі