У Підгайцях “трясуть культуру”, щоб назбирати гроші на бенкет губернатору

Поділитися

pidgayciУ неділю в Підгайцях відбудеться звіт району. Виступатимуть колективи з усіх куточків найбіднішої адміністративної одиниці Тернопільщини. Приїхати має й губернатор Степан Барна зі свитою. Там йому планують вручити подарунок від керівників районів на 36-річчя. Що саме – невідомо. Через “демократію” і “відкритість” керівники районів побоялись везти подарунок в Тернопіль. Тим більше, що й Барна просив “не спалити” його і не скомпрометувати себе.

Але не це найбільше хвилює громадськість Підгаєцького району. У час тотального безгрошів’я, голова Підгаєцької райдержадміністрації Алла Колодницька змушує працівників культури зібрати понад 5 тисяч гривень, щоб організувати “баль” для приїжджих високопосадовців.

-Бенкет справа хороша та ще й за такої нагоди,- розповідають підгайчани. Але коли чиновниця хоче так вгодити губернатору, нехай візьме свої гроші, а як не має – кредит в банку. Адже цього року у Підгайцях навіть випускники не робили святкового бенкету, а зекономлені кошти віддали на АТО.

Колишня членкиня Єдиного Центру сама позапрошувала до Підгаєць всіх керівників районів, хоча вже давно в області економляться кошти навіть на бензин, ніхто не їде до Тернополя на найбільшу сцену у “Березіль” звітувати. Не має грошей на елементарне відрядження працівникам культури.

Підгайчани сумно піджартовують, що Алла Іванівна, напевно, такі балі звикла робити ще з часів роботи заступником в районній лікарні, де вона працювала гінекологом. Проте, скільки не заглядай у дзюравий бюджет і злиденні кишені краян, грошей не нашкребти.

З цього приводу нині в райдержадміністрації були “розбори польотів”: чому не зібрані гроші, не узгоджено меню і не завезено елітного алкоголю.

А ще перед виборами до Підгаєць привезуть знову футбольну команду ветеранів “Динамо” Київ. На Спаса, 19 серпня,  це вже робили. На приїзд футболістів витратили понад 15 тисяч гривень, зробили потім бенкет в ресторані, оплатили дорогу, а з підгайчан на футболі збирали гроші на АТО. У цей день в області був траур у зв’язку із загибеллю жителя села Забойки Тернопільського району, бійця 128-ї гірсько-піхотної бригади Капчура Андрія Володимировича…

Сумно, що в нас така убога духом влада…

Інформаційна довідка

11 жовтня 2015 року о 15.00 в приміщенні Підгаєцького районного будинку культури відбудеться творчий звіт мистецьких, колективів Підгаєцького району “Ми стали волі на сторожі”, присвячений Покрові Пресвятої Богородиці, Збройним Силам України, українському козацтву, 73 річниці створення УПА.

У Борщові активісти впіймали керівника району, яка пила алкоголь у робочий час

Леонід Бицюра розкритикував свого колишнього шефа Барну у день народження

Результати опитування у місті Тернополі щодо підтримки політичних партій