В Україні встановили перший пам’ятник Кузьмі «Скрябіну»

Поділитися

fullsizeУ Луцьку на території «Сіті-Парку» відкрили перший в Україні бронзовий монумент відомому співаку Кузьмі «Скрябіну», який загинув у ДТП 2 лютого 2015 року, передає UaPost.

Ініціатива встановлення пам’ятника належить луцькому бізнесмену Андрію Покровському, який  був знайомий з Андрієм Кузьменком упродовж багатьох років.На відкриття пам’ятника прибули й мер Луцька та батьки загиблого музиканта Ольга Михайлівна та Віктор Кузьмич, які подякували всім, хто долучився до створення та відкриття монумента.

Мама Андрія Кузьменка розповіла, що перед смертю його дуже турбувала війна, він жив тими подіями, постійно приходив, щоб порадитися, передавав щось бійцям, показував фото, кому і як можна допомогти, тому смерть співака певною мірою пов’язана з бойовими діями на Сході.

«Я вважаю чомусь, що його смерть пов’язана з тою війною, і з тим, що він у такому жахливому темпі працював, постійно в напрузі та весь час близько до Сходу. Я казала йому не їхати туди, а він постійно був там», – зазначила вона.

Ольга Михайлівна зізналася, що нещодавно з Волновахи надійшов лист, де в батьків просили дозволу назвати вулицю на честь музиканта.

Натомість, Віктор Кузьмич наголосив, що Кузьма дуже любив Волинь, вона надихала його на творчість. Окрім того, за його словами, Луцьк став першим містом, де спочатку зробили щось на честь сина, а вже потім про це повідомили.

«Цей пам’ятник для нас – велика несподіванка. Я вперше таке бачу, що люди спочатку роблять, не обіцяють і показують результат», – додав він.

Як працівники інституту післядипломної педагогічної освіти з головою Тернопільської облради спілкувались

Надал отримав 10 конкурентів