Сьогодні до Тернополя приїхав Олег Тягнибок

Поділитися

NadalTjagnibokЯк повідомляють кілька незалежних одне від одного джерел інтернет-газети “Про все”, сьогодні після обіду до Тернополя завітав лідер партії “Свобода” Олег Тягнибок. Він має зустрітися з місцевими партійцями, щоб “згуртувати команду”. Простіши кажучи, новообраний мер Сергій Надал хоче з його допомогою загнати в стойло кількох “абарзєвших” однопартійців. У столиці вважають, що свободівці завдячують успіхам на виборах виключно Сергію Надалу. Мовляв, і міська рада активно працювала до виборів, і фінансування всієї виборчої кампанії партії взяв на себе Надал. Проте, троє новообраних депутатів-свободівців бавляться у власну гру. Депутату Івану Сороколіту, який  отримав перший рейтинг серед усіх однопартійців – 52,56% виросли крила і він хоче зайняти крісло секретаря Тернопільської міської ради. У середовищі “Свободи” з такої ідеї Івана відверто кепкують. Ще пів року тому він не знав до кого примкнути: до розумних чи красивих. Свободівця Сороколіта частіше бачили в партійному офісі “Самопомочі”, ніж у “Свободи”. А після всеукраїнського скандалу із баром “Кафедра” його сестри, радять почепити веб-камери не лише зовні, але й ще в середині закладу, на кухні аби люди могли бачити, чи не у свинюшнику тут далі готують страви .

Про дружбу Сороколіта і новообраного депутата Назара Зелінки із “Самопомочі” знають також усі. Проект “100 “кращих” тернополян” їхній спільний продукт. Для чого Надалу в команду лишні вуха “Самопомочі”? Коаліція з цією силою не складається й так. Тарас Пастух, Андрій Грицишин з хлопцями з “РІА+” обвалили свій 27% рейтинг перед виборами вдвічі, намагаючись витерти ноги в Надала. Виборцеві від їхніх розборок стало гидко і половина електоратору “Самопомочі” просто не прийшли на дільниці. А Надал протягнув на своєму горбу однопартійців в раду. Саме він був тим локомотивом, подобається нам це тепер чи ні. Як це не сумно звучить, Надал виявився привабливішим для виборця, який прийшов на дільниці голосувати.

Новий план “ікс” від “Самопомочі” – на першу сесію нового скликання привести з собою “копичинецький запашок”, але не ковбасний, а з товаришами, які сиділи у виправно-трудовій колонії. а нині бавляться у громадських активістів. Що з того вийде – невідомо. Виглядатиме дивно, коли так звані громадські діячі із кримінальним минулим, які не мають козирів перемоги хоча б на одному із округів у місті, будуть розповідати депутатам, як вони мають голосувати, кого призначати. Свободівці тепер більшості не мають. “Всіх собак на них не повісиш”, як в останній каденції.

Якщо Надалу вистачить розуму і сили волі, то він віддасть ще й бюджетну і земельну комісію “опозиціонерам”. Рішення однаково приймає сесія. А чи дослухається до пропозиції комісії чи ні сесія – справа другорядна.

Другим претендентом на крісло секретаря Тернопільської міської ради є Роман Навроцький. На окрузі №6, де він набрав 31,76% , не мав достойних конкурентів. Кажуть, то більше його дружина хоче чоловіка-чиновника, ніж сам Роман. Сергій Надал опирається цій кандидатурі ще й тому, що Навроцький – людина Олексія Кайди, його дружина була помічником-консультантом в Олексія Петровича.

Замикає чільну трійку бажаючих покерувати Ігор Турський. Він поки діючий секретар міської ради. І навіть на окрузі №29 набрав 37,92% голосів, що дозволило знову стати депутатом міської ради. Проте, Турський відомий у Тернополі не так інтелектуальними “замутами” із ввбиванням тиражу “Тернополя вечірнього”, як автомобільними пристрастями.

У січні 2012 року Ігор Турський на весь світ розповів байку звідки у нього взялася дорога іномарка – BMW X5

Насправді, за новим розкладом сил в міській раді, крісло секретаря мало б дістатися представнику “Блоку Петра Порошенка”. Адже саме ця політична сила посіла друге місце. Чи буде це права рука губернатора Шумада, чи ще хтось – не важливо. Це дасть 7 вірних багнетів меру. І однопартійці Надала мали б це розуміти, проте свої задниці ближчі до тіла і тому прагнуть не перемоги у командній грі, а власного працевлаштування і задоволення амбіцій.

Схиляються до співпраці з мером депутати “Батьківщини” та “Народного контролю”. Натомість лідер бютівців на Тернопільщині Василь Деревляний хоче посісти крісло голови або першого заступника голови Тернопільської облради. “Народному контролю” мала б перепасти посада голови бюджетного комітету в облраді. Проте, імідж Володимира Болєщука дуже далекий від ідеального ще з часів керування Тернопільським районом.

 

 

Москвичі про будинок Шойгу за 18 мільйонів доларів (опитування)

У Тернополі відбудеться концерт заслуженого Буковинського ансамблю