Топ-новина України – до того ж позитивна

Поділитися

poroxСьогодні на засіданні Погоджувальної ради спікер Гройсман (несподівано для мене і напевно для нас усіх, всупереч попереднім заявам і планам Президента) заявив про неприпустимість запровадження ринку земель, про загрозу для людей втрати їхнього ресурсу за безцінь і за продовження мораторію на продаж земель. Гройсман дав доручення профільному Комітету розглянути законопроекти про мораторій (їх зареєстровано шість), провести комітетські слухання і внести для голосування до сесійної зали.

Ясно, що Гройсман не міг зробити такої заяви всупереч позиції Президента Порошенка, без погодження з самим Порошенком. Значить, Президент теж вирішив, скоріше, був змушений відмовитися від ідеї негайної скупівлі земель кількома родинами. Чому? Адже він так того хотів і публічно про це говорив…

Думаю, як і у випадку з Януковичем, соціологи доповіли Президентові про реальні настрої людей і про можливі наслідки “ринку” земель для Порошенка особисто. Злякали падінням рейтингу. Що ж, рейтинг так рейтинг. Загалом-то, не так важлива причина зміни планів Президента, головне – від того виграє (не втратить) країна.

Тож я Вас вітаю з доброю новиною. Але – слідкуймо далі за парламентом. Щоб не забалакали і не зірвали терміни, бо мораторій закінчується через 60 днів!

Анатолій Гриценко

Секретная переписка Корбана, Коломойского и Порошенко

З Тернополя у район проведення АТО відбула оперативна група співробітники СБУ