Тематична зустріч з представниками ініціативних груп Тернополя щодо створення ОСББ

Поділитися

IMG_010815 грудня Громадянська мережа ОПОРА та Громадська спілка «Рада голів ОСББ м. Тернополя» в рамках проекту Інституту розвитку міста провели тематичну зустріч з представниками ініціативних груп щодо створення ОСББ у будинках.
За круглим столом активні громадяни спілкувалися з представниками діючих об’єднань співвласників, які на власних прикладах демонстрували переваги і проблеми, з якими можна зіткнутися при створенні ОСББ.
Сергій Лупак, голова Громадської спілки, розповів, які перші кроки потрібно зробити при створенні ОСББ і як правильно оформити документи, не порушуючи законодавство. Також кожному він допоміг присутнім скласти кошториси витрат по конкретним будинкам.
«Наші домогосподарства мають величезний потенціал для енергозбереження. У багатоквартирному будинку потрібна спільна дія, яку найкраще реалізовувати через ОСББ. Окупність заходів з енергоефективності визначається хорошим енергоаудитом. Те, наскільки вдалими є такі заходи, залежить від того, наскільки добре обраховані витрати жителів на той чи інший енергетичний ресурс та окупність різних заходів», – зазначив Андрій Мартишко, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.
Наостанок учасники зустрічі отримали постери та листівки, розроблені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які інформують про найпростіші дієві способи енергозаощадження.

Замовити витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку можна електронно

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував скандальне відео засідання Нацради реформ