У Ланівцях людям не допоможе ні влада, ні поліція, ні суд: одна надія на Майдан (відео)

Поділитися


Сьогодні перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак та заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Сергій Осадця дали спільну прес-конференцію. За словами прес-служби облдержадміністрації, зустріч з пресою скликали терміново нібито на вимогу ЗМІ. Темою зустрічі були події у Ланівцях, які розгортаються протягом року через незаконно збудований свинокомплекс . Вчора ж мешканці вдалися до радикальних дій – перекрили трасу Тернопіль-Київ.

Здавалось би, влада мала б почути людей, які розпочали акцію ще з 7 грудня і ЦІЛОДОБОВО, у мороз і сніг, дощ і відлигу, новий рік і Святий вечір та Різдво не покидають своїх постів блокування. Не від добра, а через постійний сморід і хвороби ланівчани згуртувались і не йдуть на поступки. Чому? Бо аграрний барон Іван Чайківський обіцяв забрати тисячі свиней ще до 7 грудня 2015 року. Проте, сморід стоїть там і досі. За словами Івана Крисака ланівчанам нібито треба підписати нову угоду, за якою 300 свиноматок залишаться там. Мовляв, всі робочі місця збережуться натомість. Проте, йти на поступки агрооліхарху не варто, оскільки він навіть поліцію не допускає на свій незаконний бізнес. ДВІЧІ ПИСЬМОВО ВІДМОВЛЯЛИ ПОЛІЦЕЙСЬКИМ! Не дозволили провести архітектурно-будівельну перевірку. Про це розповів Сергій Осадця. Якась окрема держава в Ланівцях, яка живе по не писаним правилам і користується недолугістю українського законодавства.

Тільки в Україні мільйонерам, які порушують закони можна все, а простим людям добитися справедливості – не можливо. Навіть лановецькі судді, яким так само смердить незаконна свиноферма, двічі давали негативну відповідь поліції і не дозволив проводити слідчі дії.

На нашу думку, як ланівчани дізнаються прізвище судді і розпочнуть пікет під її будинком, то можливо, справа зрушиться з місця…

За словами чиновників, дозвіл на його діяльність дала Лановецька міська рада, тому вона й повинна вирулювати ситуацію (словом, перекинули відповідальність). А ланівчанам необхідно подавати в суд. Мовляв лише там вони зможуть добитися справедливого рішення. І лише за рішенням суду можна буде вивести свиней. Знаючи корупційність судової системи і статки свинного олігарха, можна впевнено сказати, що люди програють справу. Навіть поліцейський Сергій Осадця не криючись заявив про безперспективність кримінального провадження по цій справі. Порушена справа лише по 241 статті – “порушення у сфері викидів у повітря”. Максимум, що отримає Чайківський, якщо програє – штраф. І далі знову буде працювати.

Ще одна новина з прес-конференції: ланівецькі медики стверджують, що не має таких даних, що через свинокомплекс люди почали більше хворіти, зокрема на онкологію.

Вихід у цій ситуації ланівчани обрали стратегічно правильний: Майдан. Попри те, що їх вже пробували палити в палатці, влаштовували провокації, силоміць завозили корми свиням, вихід один: або здохнуть свині Чайківського, або ланівчан доконає цей сморід. На владу, яка прийшла на крові Майдану, сподівань жодних…

Це враження журналіста інтернет-газети “Про все”. Якщо бажаєте зробити власні висновки – перегляньте відео і напишіть у коментарях свої роздуми.

krysak
krysak2

 

Жодного зареєстрованого випадку захворюваності на грип типу А Н1N1 та смерті від нього на Тернопільщині немає

Ланівчани продовжують протестувати проти роботи свиноферми