Бойовики здійснили 81 обстріл українських позицій: це рекордна кількість з кінця серпня 2015 року

Поділитися

05-02Ситуація у зоні АТО продовжує загострюватися, особливо на Донецькому напрямку – там йдуть активні бойові дії по всій лінії фронту. «Вчора противник здійснив 81 обстріл українських позицій – це рекордна кількість з кінця серпня 2015 року. 12 разів ворог застосував важке озброєння», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента з питань АТО під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено. «Найбільш складна обстановка склалася у Зайцевому та Майорську, де вчора по наших позиціях було випущено більше 160 мінометних мін. Обстріли окупантів з використанням стрілецької зброї та гранатометів тривають як у темну, так і в світлу пору доби», – повідомив Андрій Лисенко, додавши, що за таких умов рішення про закриття КПВВ «Зайцеве» виявилося своєчасним.

На Маріупольському напрямку також неспокійно. «У Мар’їнці ворог неодноразово відкривав вогонь з гранатометів (вогонь вівся з боку селиша Трудівські). Важко поранено мирного мешканця», – повідомив речник АПУ з питань АТО. Крім того, бойовики тричі обстріляли позиції сил АТО на лінії оборони Гнутове-Талаківка. «Окрім цього, вчора ввечері українські прикордонники за допомогою тепловізора виявили ворожу ДРГ у складі 5 осіб, яка намагалася проникнути на наші позиції в районі с. Піщевик. Завдяки злагодженій взаємодії співробітників ДПСУ та військовослужбовців ЗСУ, диверсанти були змушені відступити на схід», – зазначив полковник Лисенко. Водночас, на Луганському напрямку не зареєстрували жодної провокації незаконних збройних формувань.

На КПВВ «Новоайдар» Служба безпеки України затримала чоловіка, який мав цифрові фотографії бойових позиції, блокпостів ЗСУ та контрольного пункту. «За попередньою інформацією, зловмисник мав наміри передати світлини ворогу», – зазначив речник АПУ з питань АТО. Крім того, у Краматорську правоохоронці затримали місцевого мешканця, який на початку заворушень на сході брав участь у встановленні блокпосту НЗФ поблизу гори Карачун. Ще одного чоловіка затримали на блокпосту поблизу Артемівська «Зі слів затриманого стало відомо, що він звільнився з горлівської виправної колонії. В ході опитування громадянин зізнався, що працював на бойовиків та вартував на ворожих блокпостах», – повідомив Андрій Лисенко.

Полковник Лисенко зазначив також, що вчора через КПВВ «Мар’їнка» прослідували 9 вантажівок з гуманітарною допомогою для мешканців окупованих територій від закордонної благодійної організації.

У Довжанці сини “голови колгоспу” вчинили розбій у сільській раді (відео)

Наїзд на пішохода в Теребовлянському районі закінчився трагічно