Довжанка сьогодні: боротьба за життя селян з кланом Нацюків (фото, відео)

Поділитися

dovgankaНапевно, щось пороблено Довжанці, оскільки місцеві люди вже стільки років мордуються…

У травні 2012 року журналіст інтернет-газети “Про все” вперше побачив “рабовласника” із Довжанки Володимира Нацюка, якому вже тоді починала горіти земля під ногами.

Тоді у Довжанці проводились збори громади, які мали великий резонанс у Тернопільському районі. У ході засідання було викрито афери Нацюків з громадським майном на мільйони гривень, але правоохоронці за всі роки так і не спромоглися розслідувати справу. Мешканці Довжанки вважають, що це не випадково, оскільки “міліція-поліція” їде на безчинства Нацюка годину, а за викликом Нацюків – за 5 хвилин вже на місці.

Про нещодавній розбій у сільській раді ми повідомляли у замітці У Довжанці сини “голови колгоспу” вчинили розбій у сільській раді (відео)”.

Ми вирішили побачити на власні очі що коїться у Довжанці і були вражені від почутого і побаченого. Таке відчуття, що ніби побували у середньовічній епосі, де про закони України нічого не чули місцеві “князьки”… ЯК У КОНЮШНІ ДЕКІЛЬКА РОКІВ МОЖНА ВИГОТОВЛЯТИ КОТЛИ БЕЗ ЖОДНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ? У Довжанці можна. Податківці про це знають, бо навіть постояли якось під дверима того підпільного цеху…

Пропонуємо й вам зазирнути на кілька хвилин до Довжанки і зробити свої висновки.

Можливо, під тиском громадської думки й правоохоронці почнуть діяти в правовому полі та врешті допоможуть навести елементарний порядок в цьому населеному пункті.

Екскурсію Довжанкою нам провів сільський голова Олег Ткач.







Побачивши, що сільський голова демонструє розруху, один із синів Нацюка навмисне перекрив дорогу загального користування. Звичайно, за якийсь час колодку на шлагбаумі вдалося зняти. За цей час приїхали правоохоронці. За їхніми словами Нацюк перекрив дорогу, бо побачив “підозрілих осіб”. Як розповіли згодом місцеві мешканці, Нацюки так часто знущаються над людьми, які не підтримують їх. Тільки люди виїдуть в поля, обробляти свої паї і городи, так вони відразу шлагбаумом чинять перешкоди. Влітку, у суху погоду це ще можна якось об’їхати полями. Сільський голова вирішив підняти це питання на засіданні виконкому і місцевої сесії, щоб демонтувати незаконно встановлений шлагбаум.







Під завершення нашого перебування у Довжанці, сільський голова Олег Ткач підвів підсумки. Можливо, після громадського розголосу правоохоронці вже не зможуть перебувати у позі переляканого страуса і вчинять згідно букви закону. Цього чекає вся Довжанка.


На завершення матеріалу, публікуємо судове рішення, яким скасовано рішення державного реєстратора Тернопільського районного госпрозрахункового бюро технічної інвентаризації від 24 червня 2010 року кількох десятків об’єктів.
rishenna sydy
rishenna sydy2
rishenna sydy3
rishenna sydy4
rishenna sydy5
rishenna sydy6
rishenna sydy7
rishenna sydy8
dovganka2
dovganka3

dovganka4

dovganka5
dovganka6

Для тернополян змінився порядок нарахувань за послугу з централізованого опалення

У Тернополі з маршрутки випала жінка