Про слуг народних Борщівського району

Поділитися

25 лютого 2016 року відбулась 6 сесія Борщівської районної ради VII скликання. На даній сесії фракція ВО «Свобода» просить включити до порядку денного питання про звернення депутатів БРР до Тернопільської обласної ради про недопущення будівництва ГЕС на річці Дністер в околицях с. Устя Борщівського району.
Фракція ВО «Свобода» ініціює вирішення даного питання і пропонує варіант звернення депутатів Борщівської районної ради до Тернопільської обласної ради. У зверненні йдеться про те, що до депутатів БРР надійшли усні звернення від громадян району про недопущення будівництва ГЕС на річці Дністер в околицях с. Устя.
За доступною інформацією ПАТ «Укргідроенерго» зазначена ГЕС запланована як частина каскаду, що має складатися з шести ГЕС у верхній течії р. Дністер.
Наслідками спорудження ГЕС, зокрема, стануть: перегородження русла річки і створення водосховищ, а отже і затоплення родючих заплавних земель в околицях сіл Устя та Горошова, зміна природного гідрологічного, гідрохімічного, гідробіологічного режимів річки та локальних кліматичних умов, зменшення чисельності або зникнення популяцій багатьох цінних видів риб, замулення дна. Окрім того, Верхньодністровський каскад ГЕС заплановано розташувати на заповідних територіях, зокрема, національного природного парку «Дністровський каньйон»!
З аналізу статистичних даних та економічних розрахунків рентабельності випливає: в Україні за рік в середньому виробляється 165 млрд. кВт-год. електроенергії. ПАТ «Укргідроенерго» в рамках діяльності Верхньодністровського каскаду ГЕС планує в рік виробляти 830 млн. кВт-год., тобто, від загальнодержавного обсягу електроенергії це всього 0,5 %.
Попередньо Івано-Франківська ОДА в кінці грудня ухвалила рішення про заборону погодження питання розміщення ГЕС уздовж Дністра в той час, як Тернопільська обласна рада виключила з порядку денного засідання проект рішення про накладення мораторію на будівництво нових ГЕС на Дністрі в межах області. І якби не титанічна праця фракції ВО «Свобода» на чолі з Олегом Сиротюком у ТОР, що 4 січня ініціювала проект №43 про заборону будівництва каскаду ГЕС і заборону розробки проекту будівництва, вартістю 100 млн. грн.(!), можливо мали б «дністровський апокаліпсис». Хочу зазначити, що тоді, 4 січня 2016-го, проект не був підтриманий, більше того дане питання підняло шквал критики з боку тих ярих «борців», котрі сьогодні у стінах ТОР так альтруїстично відстоюють збереження Дністра.
А я знову повернусь до вирішення даної проблеми у стінах Борщівської районної ради 25 лютого 2016 року. Так от, заступник голови Борщівської районної ради, свободівець Андрій Русенко закликав: «На підставі викладеного, керуючись ч. 2 ст. 19 КУ, ст. 49 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 2, ст. 11 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» як представники інтересів територіальної громади, виборців свого округу, звертаємось до Вас з проханням підтримати рішення щодо заборони погодження питання розміщення ГЕС уздовж Дністра, зокрема в околицях села Устя з метою недопущення порушення природоохоронного законодавства, знищення об’єктів природно-заповідного фонду в межах національного природного парку «Дністровський каньйон» та задля збереження його унікальних природних багатств для прийдешніх поколінь».
Тепер – найцікавіше! Результати поіменного голосування депутатів Борщівської районної ради VII скликання щодо вирішення проблеми збереження Дністра.
Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»
Козак В. В. – виборчий округ № 18 (с. Гермаківка) – відсутній
Малюта І. М. – виборчий округ № 10 (с. Іванків, с. Трійця, с. Бережанка, с. Гуштинка, с. Турильче, с. Нивра, с. Залуччя, с. Вербівка, с. Підпилип’я) – відсутній
Ярема О. Й. – перший номер у списку, голова фракції – утримався
Васильків В. О. – виборчий округ № 30 (с. Пищатинці) – утримався
Малинник П. Т. – виборчий округ № 25 (с. Мушкатівка, с. Слобідка-Мушкатівська) – утримався
Мороз Р. М. – виборчий округ № 36 (с. Шупарка, с. Худіївці) – утримався
Петровський В. Я. – виборчий округ № 22 (с. Королівка) – утримався
Кобилянський І. І. – голова Борщівської районної ради, виборчий округ № 33 (с. Стрілківці) – за

Блок Петра Порошенка «Солідарність»
Юзьків Л. В. – голова Борщівської районної адміністрації, перший номер у списку, голова фракції – відсутня
Гнатюк Я. Й. – виборчий округ № 12 (с. Бабинці) – відсутній
Сакалюк А. І. – виборчий округ № 35 (с. Шершенівка) – утримався
Кугаївська Н. Я. – виборчий округ № 4 (смт. Мельниця-Подільська) – утрималась
Яремій В. І. – виборчий округ № 21 (с. Іване-Пусте) – утримався
Яструбчак О. В. – виборчий округ № 24 (с. Ланівці, с. Козаччина, с. Тулин) – утрималась

Радикальна партія О. Ляшка
Хомишин І. М. – виборчий округ № 14 (с. Бурдяківці, с. Дубівка, с. Збриж) – відсутній
Чикурлій В. С. – виборчий округ № 35 (с. Шершенівка) – відсутній
Добрянський В. М. – виборчий округ № 28 (с. Панівці, с. Завалля) – утримався
Чепесюк І. О. – перший номер у списку, голова фракції – утримався

Христина Яворська

2RzCbL-lpdQ gecacWnNzJw

kUxzdAKkm_0 WdQRjVv2gAwzTLeAwiq3Gw

Невеселі нотатки з присяги тернопільської поліції

Про оборонні вали в Теребовлі