Проведення ЗНО на Тернопільщині відбулося під прицілом поліцейських охорони

Поділитися

DSC_1842Вчора, 5 травня, 6700 тернопільських абітурієнтів завершили перший етап зовнішнього незалежного оцінювання.
Вже шостий рік поспіль працівники поліції охорони слідкують за порядком та законністю проведення цього заходу. На кожному з 28-ми пунктів тестування були залучені співробітники Управління поліції охорони Тернопільської області.
Для них поставлено чітке завдання та розписані обов’язки. Працівники здійснювали пропускний режим, проводили сканування учасників тестування ручними металошукачами задля виявлення і усунення заборонених пристроїв.

Співробітники поліції охорони відповідали за цілісність та збереження тестів, пильно слідкували за дотриманням громадського порядку на території пункту тестування та стежили за тим, щоб під час тестування учасники не користувалися мобільним телефоном, радіозв’язком та іншими технічними пристроями.

Врахувавши минулорічний гіркий досвід хитрунів, які намагалися пронести на пункти оцінювання телекомунікаційні засоби та “полегшити” собі життя шпаргалками, а як наслідок були «обеззброєні» правоохоронцями та змушені покинути пункт тестування з анулюванням роботи. Саме тому, цього року абітурієнти розраховували лише на свої знання.
Члени експертної комісії шкіл Тернополя висловили подяку сторожам правопорядку – поліцейським охорони. «Дякую керівникові Управління поліції охорони за професійні дії працівників поліції, за те, що з їх допомогою було створено безпечні умови для …. всіх учасників ЗНО», – розповідає відповідальний за пункт тестування, директор Тернопільської ЗОШ №11 Петро Степанович Літинський.
То ж за порядок та достовірність проведення наступних етапів зовнішнього незалежного оцінювання можна не хвилюватися, адже за це відповідають професіонали.

DSC_1848 DSC_1831 DSC_1850

Чому не варто кататись на “таблетці”?

До бюджетів місцевих громад Тернопільщини спрямовано 567,6 млн грн