Сповідь волонтера зі Скали-Подільської

Поділитися


У червні 2015 року інтерв’ю волонтера Світлани Онищук зі Скали-Подільської, що на Борщівщині, мав ефект бомби. Жінка відверто назвала речі своїми іменами. Тоді ще так не прийнято було критикувати “майданівську владу”.

Сьогоднішня наша розмова – це розповідь про біль, який накопичився за цей рік у житті пані Світлани, а виплеснувся назовні через смерть поважного на Борщівщині волонтера Володимира Яворського, якого убила байдужість і халатність медичного персоналу реанімаційного віддлення Борщівської районної лікарні,

49-річний Володимир міг би жити, якби йому лікарі поставили елементарну крапельницю, а не пішли на “п’ятихвилинку”, що затягнулась на 40 хвилин. Якби не затягнули зі списком ліків, які необхідні, якби за ними не посилали дружину… Новоутворена скала-подільська територіальна громада виділила з бюджету 2 мільйони 800 тисяч гривень на Борщівську районну лікарню, щоб мешканці їхньої громади могли отримувати повноцінне медичне обслуговування… А в реанімації не виявилось найелементарніших ліків та укола для серця.

Нині не дивно, що вдова вигнала з хати борщівську владу, як це зробила згорьована дружина збаражчанина Юрія Горайського.

Шокує те, що з дружиною Наталею нині покійного волонтера торік судився одіозний нардеп Олег Барна і вимагав 20 тисяч гривень моральної компенсації, за те, що жінка сказала правду на мітингу… Депутат суд програв, а суддю, уявіть собі, навіть не звільнили з роботи…

Торкнулись ми у розмові й радісних моментів з життя борщівських волонтерів, які є навіть у такий складний час… Правда, від тих історій мурашки по шкірі ходили табуном… Тому замість “зомбоящика” радимо Вам послухати розповідь Світлани Онищук, поділитися з друзями і знайомими, щоб правду знало якомога більше людей.

P.S. Шановні не байдужі люди. Волонтери виріши в пам’ять про Володимира Яворського шукати кошти і придбати швидку машину-реанімобіль, яку просив волонтер “Хоттабич” (Ілля Лисенко) Машину назвуть на честь Володимира Яворського і вона буде на передовій рятувати життя наших хлопців. Збір коштів розпочато.

Освячення другого реанімобіля
Освячення другого реанімобіля “Архангел Михаїл” у Борщеві, придбаного Волонтерським рухом проти війни “Воля-БОРЩІВ” для військових та переданого Іллі Лисенку, керівнику «Екстренної медичної служби „Хотабич“» (АСАП ЕМС Хоттабич). На фото (зліва) координатор Волонтерського руху Володимир Яворський вручає бінокль (справа) бійцю 80 окремої аеромобільної бригади із Борщева.

 

 

У тернопільській міській лікарні №3 трудовий колектив послухав “медові” обіцянки головного лікаря

Національне Антикорупційне Бюро затримало заступника прокурора Київської області