Тернопільський художник Задорожний пройшов у фінал конкурсу цифрового мистецтва

Поділитися

anatoliy_zadorozhniyДнями відбувся фінал всеукраїнського конкурсу цифрового мистецтва для молодих митців під художнім керівництвом арт-менеджера і засновниці Port Creative Hub Катерини Тейлор. Протягом місяця на онлайн платформу конкурсу Сomfy Art Prize було подано понад 2700 робіт із 102 міст України. Зокрема, з Тернопільського регіону – 40 робіт, одна з яких потрапила до 55 кращих – її автор, Анатолій Задорожний, отримає грошовий приз у розмірі 5 000 гривень, а сама робота буде розміщена по всій країні в оновлених магазинах Comfy.

1-15«За короткий проміжок часу ми отримали величезну кількість робіт. Вони всі дуже різні, але з їх допомогою можна оцінити стан сучасного мистецтва в Україні в цілому. Багато художників все ще мислять традиційно, не сучасно. Працюють з естетикою, а не з смислами» – поділилася своїми спостереженнями художній керівник конкурсу, арт-менеджер Катя Тейлор. – «Але завдяки цьому конкурсу, нам вдалося підвищити інтерес до сучасного мистецтва широкої аудиторії і показати, що воно не стоїть на місці, заслуговує на увагу й підтримку».

PeriodАвтори п’яти кращих робіт серед 55 фіналістів отримали цінні призи та гранти на навчання:

  • п’яте і четверте місце (графічні планшети Wacom Intuos Art Pt Black) зайняли роботи Анни з Сімферополя «Білий шум» й Олексія Войтіха із Запоріжжя «UrbanCircuit»;
  • третє і друге місце (сертифікат на навчання в Kyiv Academy of Media Arts) зайняли роботи Іларіона Карнауха з Дніпропетровська «Dogs» і Мирослави Шевченко з Харкова «Ми відповідальні за тих, кого приручили»;
  • приз глядацьких симпатій і сертифікат на 10 000 гривень на покупку техніки в Comfy отримала Валерія Пітлик з Харкова.

Перше місце і головний приз – стажування в Академії мистецтв у місті Лодзі, отримав кримчанин Євген Красуля, який зараз живе в Києві

_MG_0564«Це великий сюрприз для мене. Коли назвали моє ім’я – я був дуже здивований, тому, що бачив всі 55 робіт і вони дуже гідні. Моя робота називається «Період». На ній візуальний ритм пейзажу переломлює пряму лінію, поділяючи її на періоди. Знімок був зроблений на горі Чатир-Даг в Криму, коли український півострів був вже окупований. Я кримчанин. Це був дуже непростий для мене період – я розумів, що нескоро зможу повернутися в Крим і знову побачити рідні пейзажі. Робота висловлює надію, що будь-який період закінчується, і, заломлюючись, починається новий виток », – поділився історією створення роботи Євген Красуля.

На нагородження приїхав польський художник, арт-куратор, дослідник вуличного мистецтва і член журі конкурсу Артур Вабік.

«В Європі сучасне мистецтво розвивається за рахунок бізнесу. Більшість культурних ініціатив фінансуються корпоративним сегментом. Мистецтво отримує ресурси для розвитку, а бізнес черпає креативні ідеї і, втілюючи їх, стає більш цікавим клієнтам» – коментує міжнародний експерт Артур Вабік.

Організатор конкурсу Comfy Art Prize – компанія Comfy. Завданням проекту було винести мистецтво за стіни галерей і музеїв і зробити його таким доступним, як сучасні технології, а перегляд арт-об’єктів звичним, як відвідування магазину.

Це перший досвід компанії на території сучасного мистецтва. Можливо компанія зробить конкурс щорічним.

«Comfy Art Prize – проект на перетині інтересів арт-індустрії, суспільства й бізнесу. Ми ділимося своїми ресурсами з молодими художниками – простором і багатомільйонною аудиторією покупців Comfy по всій Україні. Натомість отримуємо інтерес з боку покупців і пропонуємо їм ще один привід прийти в Comfy не тільки за покупками, а й для занурення в сучасний інноваційний світ, невід’ємною частиною якого є як технології, так і мистецтво», – зауважила директор по маркетингу і e-commerce COMFY Наталія Кошова.

10 травня у Тернополі Марк Лівін презентує свою книгу “Бабине літо”

На Тернопільщині юнаки пограбували сторожа АЗС