6 із 10 користувачів соцмереж діляться посиланнями на матеріали, які навіть не читали

Поділитися

share-620x349Близько 60% користувачів соціальних мереж не читають публікації, які самі ж і поширюють, пише The Washington Post.

Напередодні сайт Science Post опублікував новину із заголовком «Дослідження: 70% користувачів Facebook читають тільки заголовки, перш ніж додати коментар». Близько 46 000 осіб поширили пост так і не зрозумівши, що це жарт.

Разом з тим дослідження Колумбійського університету і Національного французького інституту засвідчило, що такі «сліпі» поширення визначають, які новини залишаються і за межами публічної уваги.

Дослідники створили два набори даних: у першому – посилання на матеріали п’яти найбільших новинних сайтів за місячний період; у другому – всі пов’язані із першим набором посилань кліки та переходи за той самий період часу. Відсортувавши усі ці дані, вони фактично отримали карту «вірусних» новин в мережі Twitter.

Серед іншого дослідники з’ясували, що більшість кліків, які отримують новини за рахунок переходів із Twitter, надходять від поширення звичайними користувачами, а не самими ЗМІ. І посилання, на які користувачі активно клікали, виявилися дещо старішими, ніж очікували дослідники: деяким було по кілька днів.

Дослідники припускають, що в цього тренду є всі підстави до посилення в майбутньому, повідомляє watcher.com.ua

Хакери викрали $10 млн в українського банку

Вчора над Тернополем сильно блискало і гриміло, а градом посипало Дичків