Через отруєння грибами потрапив до лікарні чоловік зі Сновидова

Поділитися

kak_opredelit_yadovitij_grib28 червня на Тернопільщині зареєстровано перший, в поточному році, випадок отруєння дикорослими грибами. Цього дня до Бучацької центральної районної лікарні з діагнозом «Отруєння дикорослими грибами» шпиталізовано сорокап’ятирічного жителя с.Сновидів Бучацького району.

Не слід забувати: гриби це не лише дарунок лісу, але й водночас небезпечний продукт харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Прикро, що багато людей висновки роблять лише на основі свого гіркого досвіду.

Переважно, основними причинами отруєнь є:

вживання отруйних грибів;
неправильне приготування умовно їстівних грибів;
вживання старих або зіпсованих їстівних грибів;
вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації.

Симптоми отруєння – це перш за все нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності.

Первинні ознаки отруєння такі, як нудота, блювота, біль у животі, пронос – з’являються від однієї до чотирьох годин після вживання грибів, в залежності від їх виду, а також від віку та стану здоров’я потерпілого, кількості з’їдених грибів.

Біль та нападки нудоти можуть повторюватися декілька разів через від шести годин до двох діб, а смерть може наступити через 5-10 днів після отруєння.

Для того, щоб запобігти отруєння грибами – купуйте гриби тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), уникайте стихійних ринків. Збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні. Не збирайте гриби, якщо не впевнені, що знаєте їх – якими б апетитними вони не здавалися; не збирайте невідомі вам гриби, а також ті, що ростуть поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах. Гриби підлягають кулінарній обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута. Ні в якому разі не пригощайте грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок.

Коломойський платити не буде, “Дніпро” припиняє існування, українці забирають гроші з “Приватбанку”

Украинское правительство разрабатывает новые положения к закону о легализации азартных игр