Google запускає безкоштовний курс з програмування на Android

Поділитися

front-image-620x414Корпорація Google презентувала відкриту hardware-платформу Project Bloks, яка дозволить створювати пристрої-конструктори для дітей від 5 років аби навчити їх вирішувати задачі за допомогою програмування.

На проектом hardware-платформи працювали Google Creative Lab разом з фахівцями з дослідження і навчання, дизайн-фірма IDEO і лабораторія трансформаційних технологій навчання. Однак у Google не планують створювати продукт для кінцевого споживача. На основі створеної платформи Blocks інші розробники зможуть створювати власні пристрої, з якими гратимуться діти.

Платформа Bloks складається з кількох деталей: головна плата (Brain Board) на базі Raspberry Pi Zero і ще дві базові плати (Base Boards) з «шайбами» (Pucks), які є фізичною мовою програмування платформи. Базові плати передають інструкції на головну плату. В «шайбах» немає активних електроних компонентів – ними можуть бути шматки паперу з чорнилом, яке проводить струм. Деталі виконують прості програмні команди «включити/виключити», «рухати ліворуч», «повернути на 180 градусів» тощо.

Розроблена на Bloks програма може працювати автономно або взаємодіяти з планшетами, роботами чи онлайн-сервісами.

Наразі Google шукає розробників, дослідників і батьків, які готові долучитись до проекту. Щоб стати учасником проекту необхідно заповнити реєстраційну форму.

Джерело

Тренер збірної Португалії вважає рівними шанси із Польщою на вихід у півфінал

Зйомки “Гри престолів” добігають кінця