Насильство у сім’ї: адвокат відстояла у суді право на відшкодування моральної шкоди

Поділитися

Тернопільська адвокатка, що надає безоплатну вторинну правову допомогу, допомогла жінці у суді довести винуватість колишнього зятя, який наніс їй тілесні ушкодження, та стягнути з нього компенсацію за завдану моральну шкоду.
До Тернопільського місцевого центру звернулася жителька м. Бережани Олена Микитенко* із заявою про надання їй безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачає представництво інтересів на досудовому слідстві та в суді, як потерпілої в кримінальному провадженні.
Із слів заявниці з’ясувалося, що 6 жовтня 2015 року, біля восьмої години ранку, колишній зять, перебуваючи в її квартирі, на грунті особистих неприязних стосунків з колишньою дружиною, під час словесного конфлікту з Оленою Микитенко, умисно спричинив останній тілесні ушкодження у вигляді синців лівого плеча, правої грудної залози, передньої черевної стінки і лівої стопи, які відносяться до легких тілесних пошкоджень.
Під час вивчення поданих Оленою Микитенко документів, підтвердився факт відкриття кримінального провадження щодо спричинення заявниці легких тілесних ушкоджень.
За дорученням місцевого центру від 16 листопада 2015 року № 57 у справу вступила адвокат Віра Шарапова для представництва та захисту інтересів клієнтки, як потерпілої у кримінальному провадженні.
Адвокату вдалося довести у суді винуватість зятя Олени Микитенко у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України – умисне легке тілесне ушкодження.
Суд призначив засудженому покарання у вигляді штрафу – 50 – ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень, та стягнув на користь потерпілої 1,5 тисячі гривень моральної шкоди.
До уваги громадян! Жителі Тернопільської області, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за такими адресами:
м. Тернопіль – вул. Шпитальна, 7,
м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,
м. Чортків – вул. Шевченка, 54.
Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).

*ПІ змінено з етичних міркувань


З повагою,
заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльнсоті та інформації
Докиль Тетяна Юріївна

Украинское правительство разрабатывает новые положения к закону о легализации азартных игр

Никогда не сдавайтесь и не давайте себя унижать