150 фермерів придбали 150 автоматів: усі чиновники в районі стали “шовковими”

Поділитися

16072002Про те, як фермери Бобринецького району Кропивницької області ( колишня Кіровоградська)  одночасно законно придбали собі автомати Калашникова, розповів фермерам Полтавщини віце-президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Микола Стрижак на нараді аграріїв Полтавської області. І порадив взяти з них приклад. Правда, зброю вони поки що не застосували.
“Але тепер прокурор району – як шовковий, голова РДА, побачивши фермера, низько кланяється, голова райради почав бачити у фермерах поважних людей. Голова асоціації запитав у свого районного земельника, чому фермери три роки не можуть продовжити договори оренди, а якийсь зайда за тиждень оформив сотні гектарів землі. Земельник каже: «Розумієте, треба 300 доларів за кожний гектар, але це не мені, це у Київ».
Голова асоціації вийшов у коридор. Через хвилину разом з ним до кабінету зайшли ще 22 фермери, у кожного в руці дерев’яна ніжка від стільця. Постукали по столу і перепитали: «Так скільки-скільки тобі треба з гектара, повтори?» У відповідь почули: «47 гривень 50 копійок». Дали йому тиждень на продовження договорів оренди.
Другий аспект полягає в тому, що часто проблема продовження дії договорів створюється штучно. Адже в договорі оренди землі записано: якщо за місяць до закінчення терміну договору жодна зі сторін не порушує питання про його розірвання, то він продовжується автоматично.
Ваш полтавський земельник Чувпило говорив про рекомендований розмір орендної плати – від 3 до 12%, але не менше 8%. Але договір – то добра воля двох сторін, що домовляються, – орендодавця та орендаря. Наголошу: немає хороших чиновників: хороший чиновник той, який контролюється громадськістю. Тому хто палиці в руки, хто автомати в руки, але необхідно пояснювати й періодично нагадувати чинушам, що вони – слуги народу. А якщо слуга народу робить не те, то народ повинен підправити. В якій формі? Яка буде найбільш дохідливою й дієвою…”, – сказав Стрижак.
ar25.org

Двох пішоходів та велосипедиста збили водії автівок на дорогах області

У Польщі арештували українця – власника найпопулярнішого в світі торрент-трекера