Бойовики обстріляли житлові квартали Авдіївки: один цивільний поранений

Поділитися

18-071Протягом минулої доби у зоні АТО найбільш інтенсивні бойові дії відбувалися на Донецькому напрямку, де за добу бойовики 40 разів обстріляли позиції українських військових, із них 16 – із міномета. «Найбільш запеклі, практично цілодобові бої, тривають в Авдіївській промзоні. Надвечір ворог почав потужний мінометний обстріл, що тривав близько 5 годин. При цьому під вогонь окупантів знову потрапили житлові квартали: пошкоджено 2 будинки, поранено місцевого мешканця», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.Інтенсивні перестрілки йшли також під Зайцевим, незаконні збройні формування вели вогонь майже безупинно. «Зазначимо, що противник проводить обстріли одразу з двох напрямків – з півдня та сходу. На обох позиціях бойовиків розгорнуто важке озброєння – 82-мм міномети», – зауважив полковник Лисенко. Провокації відбувалися також на інших позиціях на околицях Горлівки – у Новгородському і Верхньоторецькому, а також на Світлодарській дузі та позиції «Шахта Бутовка». В Опитному та Пісках вчора було спокійно.

На Луганському напрямку за добу з боку бойовиків відбулося 7 обстрілів, із них 3 – із міномета. Бойовики обстріляли позиції українських військових під Старим Айдаром з околицями, у Оріховому на Бахмутській трасі та у районі Попасної. Майже всі обстріли відбулися у темну пору доби.

На Маріупольському напрямку за минулу добу відбулося 17 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, зокрема, 7 мінометних та 3 снайперських. «Основні гарячі точки – це район Старогнатівки та Широкиного. У Мар’їнці минулої доби противник вів снайперський вогонь, а також застосував БМП. Вчора осколком було поранено місцеву мешканку, її доставили до лікарні у Курахове», – зазначив речник АПУ з питань АТО. Він додав, що за останні три дні через обстріли бойовиків у Мар’їнці пошкоджено 5 будинків.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, 5 – отримали поранення. Серед бойовиків загинули 3 і отримали поранення 7 бійців зі складу так званих «11-го полку» з Макіївки, «9-го полку» з Новоазовська та «3-ї бригади» з Горлівки. Найбільших втрат зазнали підрозділи бойовиків, які ведуть бойові дії в Авдіївській промзоні. «Саме тому, за інформацією розвідки, у районі Авдіївської промзони прибув підрозділ російської Національної гвардії, який виконуватиме функцію загороджувального загону», – зазначив Андрій Лисенко.

Полковник Лисенко повідомив також, що вчора бойовики зі складу так званої «1-ї бригади» розігнали стихійний мітинг мирних мешканців в одному з прифронтових міст на тимчасово окупованій території. Люди виступили проти розташування вогневих позицій артилерійських підрозділів незаконних збройних формувань у житлових кварталах міста. «Під час цієї брутальної акції окупанти важко поранили із вогнепальної зброї 3 мирних мешканців. З метою недопущення подальшого невдоволення людей та приховування цього трагічного епізоду, командування ворога поширює чутки, що розстріл місцевих мешканців здійснив бойовик у стані психічного розладу, який давно звільнився з лав незаконних збройних формувань», – зазначив речник АПУ з питань АТО.

Зранку зборівська влада не бухала, а нібито пила чай та імітувала роботу

Оголошена десятка претендентів на нагороду найкращому футболісту Європи за версією УЄФА