Кримінального гастролера з Хмельниччини затримали тернопільські оперативники

Поділитися

У краденому з машини рюкзаку злодій знайшов паспорт та ключі. Довго не роздумуючи, подався за місцем прописки жертви та виніс з квартири майна майже на чотириста тисяч гривень. Та це була остання вилазка хмельничанина у Тернополі. Місцеві оперативники вийшли на його слід.

-Нині зловмисника арештовано, – розповів начальник відділу управління кримінальної поліції області Михайло Шмиглик. – Йому оголошено підозру у порушенні частини четвертої статті 185 Кримінального кодексу України. Та вирок Феміди на Тернопільщині буде не єдиний для гастролера. В одному з судів Вінниці вже слухається провадження, де хмельничанин – головний «герой» аналогічних протиправних діянь.
Біографія 33-річного уродженця Франківщини багата хіба що криміналом. За свій молодий вік він має тавро вбивці та злодія. У лютому 2014 року звільнився з місць позбавлення волі. З того часу переважно займався кримінальним гастролерством. З цією «місією» навідувався й до Тернополя.

Оперативники встановили, зловмисник причетний до трьох крадіжок майна з салонів дорогих автомобілів. Маючи відповідне обладнання, крадій сканував автосигналізацію, відчиняв дверцята і брав усе, що мало цінність. Та одного разу злодієві, на перший погляд, не пощастило. У викраденому рюкзаку нічого цінного не було. Знайшов лише в’язку ключів та паспорт. Тоді нахаба вирішив компенсувати провал. Пішов за місцем прописки, вказаним у документі. Двері відчинив знайденими ключами. З помешкання тернополянина виніс техніку, золото та гроші на суму майже чотириста тисяч гривень.
Як встановили поліцейські, крадене майно переважно збував у ломбардах, а на виручені гроші жив, розкошуючи. Навіть коли суд у Вінниці обирав йому міру запобіжного заходу – арешт з можливістю внесення застави, той легко вніс майже тридцять тисяч. Найімовірніше з тих, що в когось поцупив.

Нині зловмисникові судом обмежено доступ до «благ», а заодно – до людського майна. Він перебуває під арештом. Кримінальне провадження розслідують слідчі Головного управління поліції Тернопільщини, повідомили у секторі комунікації ГУНП в Тернопільській області

Накрадене в магазинах злодій з Бережанщини возив продавати до Івано- Франківська

У Бережанах згорів хлів