Новостворені громади будуть лопати, як мильні бульбашки

Поділитися

Ukraine-map-regions.jpg_8637_33_1430209855-1024x681Коротко. Прошу зауважити і зафіксувати мій прогноз, а в ньому я не хочу сумніватись: штучно і поспіхом об’єднані громади, в яких буде більше 2-3 сіл будуть лопати як мильні бульбашки!!! Це буде скоро (найпізніше після зміни влади) тому, що такі об’єднання є неприродними, засади їх створення є нелогічними, а стимулююче державою фінансування для створення громад – є штучним! Ми в черговий раз ламаємо дрова! Тратимо на це час і кошти, яких і так не вистачає! Не туди направляємо дії представників місцевої влади!

Шкода!!! Я про це ще минулого року неодноразово і аргументовано писав різні статті в обласних газетах, в тому числі і у фейсбуці. Інформумав керівників влади області, але на жаль…
Знаю, що є села, які одноосібно в даний час виживати не можуть. Розумію потребу ефективно розпорядитись коштами громади, а для цього необхідно оцінювати завантаження роботою голови сільської ради, секретаря, бухгалтера та інших осіб і порівнювати такі витрати з реально заробленими коштами громади. Це так!

Однак не буде фунціонувати так звана “громада” у форматі трьох і більше сіл, не говорячи про10 і більше! Це вже не громада!!! Це не природньо, там демократією і широкими повноваженнями навіть не буде пахнути!!! Під видом децентралізації іде скрита централізація!!!
Прошу дати відповідь: Для чого об’єднаним “громадам” (я радше їх називаю зменшеними районами) мати підрозділи казначейства, освіти, охорони здоров’я, пожежної???
Для чого такі вимоги, щодо об’єднаних громад в законодавстві? Для чого розробили такі критерії???

В сьогоднішній ситуації зупинити ламання дров в цьому процесі можуть лише люди!!!

Петро Ландяк

Крадений парфум з «Watsons» продав за піввартості

Правоохоронці піймали у Тернополі шахрайку, яка намагалася підмінити оригінальні ордени на підроблені