У Тернополі 74% опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку

Поділитися

Layout 6За даними так званого дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у місті Тернополі, 74% опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, лише 11% вважають, що у правильному, ще 15% – вагаються – 31%. Навіть у середовищі БПП більше тих, хто вважає, що стан справ у країні йде у неправильному напрямку. Найбільше песимістів серед радикалів та свободівців.
54% вважають, що стан справ у Тернополі йде у правильному напрямку ( з цього речення відразу зрозуміло, хто замовив “музику” соціологам), 22% – у неправильному, 24% – вагаються з оцінкою. 2/3 прихильників Свободи, Громадянської позиції, Батьківщини, та БПП вважають, що справи у місті рухають добре. У середовищі симпатиків Самопомочі та Радикальної партії таких половина.
37% вважають, що стан справ у області йде у правильному напрямку, 31% – у неправильному, 32% – вагаються з оцінкою. Найбільше тих, хто вважає, що стан справ добрий серед симпатиків БПП та Свободи, найменше – серед прихильників Радикальної партії.

Найбільше насмішили так звані соціологи реченням, що понад 80% опитаних задоволені роботою міського голови Тернополя С.Надала. такої нахабної пропаганди давненько не зустрічалось. Якщо опитати в будь-якій маршрутці пасажирів чи продавців на ринку, то тернополяни відверто матюкають Надала і тую брехливу “Свободу”, яка навіть зняла з свого партійного сайту передвиборчу програму 2009 року, бо не виконала жодної передвиборчої обіцянки.

Не задоволені – 14%. Роботою Голови ОДА С.Барни задоволені 38%, не задоволені – 35%. Водночас 27% не змогли ніяк оцінити його діяльність. Діяльністю Голови Тернопільської обласної ради В.Овчарука задоволені 19%, не задоволені – 27%. Нічого не змогли сказати про нього 55%.
У динаміці у порівнянні з жовтнем 2015 року ситуація наступна. Задоволеність роботою С.Надала зросла на 11 в.п., Голови ОДА С.Барни – на 8%. Натомість на 9 в.п. знизився рівень позитивної оцінки роботи голови облради В.Овчарука, натомість майже втричі зросла кількість «невизначених», вочевидь, виборці мало поінформовані про діяльність голови облради і не готові оцінювати.
Найбільше задоволених діяльністю губернатора серед симпатиків БПП (66%), найменше – серед прихильників Самопомочі та Громадянської позиції (третина).
Діяльністю В.Овчарука також найбільше задоволені симпатики БПП (34%). Найменше тих, хто задоволений знову ж таки серед прихильників Самопомочі та Громадянської позиції (16-17%).
С.Надалом задоволена абсолютна більшість опитаних, не зважаючи на партійні вподобання.

Лідером рейтингу довіри серед національних політиків у Тернополі є Надія Савченко. Їй довіряють 57% респондентів, не довіряють – 36%. Це єдиний політик, показник довіри до якого перевищує показник недовіри.
О.Тягнибоку довіряють 44% опитаних, не довіряють – 51%, А.Садовому довіряють – 35%, не довіряють – 57%, М.Саакашвілі – 34% та 58% відповідно, А.Гриценку – 34% та 54%, Ю.Тимошенко – 30% та 66%, О.Ляшку 29% та 66%, А.Парубію – 26% та 67%, П.Порошенку – 20% та 77%, В.Гройсману – 17% та 77%. А.Яценюк лідер рейтингу недовіри серед тернополян.
У порівнянні з жовтнем 2015 року зросли показники довіри у О.Тягнибока (+15 в.п.), Ю.Тимошенко (+13 в.п.), О.Ляшка (+5 в.п.) та Ю.Бойка (+4 в.п.). Натомість впав показник довіри до А.Гриценка (-9 в.п.), А.Яценюка (-10 в.п.) та П.Порошенка (-14 в.п.) Показник довіри до А.Садового у порівнянні з минулим опитуванням залишився без змін.

Лідером президентського рейтингу у Тернополі є Ю.Тимошенко. За неї готові проголосувати 17% опитаних, які мають намір взяти участь у виборах. А.Гриценка підтримують 15%, О.Тягнибока – 11%, О.Ляшка – 8%, П.Порошенка – 7%, А.Садового – 6%, Д.Яроша – 5%, А.Яценюка – 2%. 12% готові проголосувати за «іншого» кандидата. Не визначилися із вибором 18%. Однозначну готовність взяти участь у виборах висловили 45% опитаних.
opt

Лідером партійного рейтингу у Тернополі є ВО Свобода. За неї готові віддати свої голоси 18% опитаних, які мають намір взяти участь у виборах. 16% готові підтримати Батьківщину, 10% – Самопоміч, по 8% – БПП, Громадянську позицію та Радикальну партію. Рейтинги інших партій – менше 3%. Вагаються із вибором – 12%. Однозначно готові проголосувати на виборах – 40% опитаних.

opt2

Лідерами на виборах по мажоритарному округу міста Тернополя є С.Барна та В.Стаюра. За кожного з них готові проголосувати по 12% опитаних, які мають намір взяти участь у виборах. За В.Деревляного – 7%, П.Ландяка – 6%, В.Бліхара – 6%, Т.Пастуха – 5%, Р.Заставного, В.Лила, М.Ратушняка – по 4%. 9% респондентів підтримали б іншого кандидата, аніж представлені у списку. Не готові зробити вибір – майже 30% опитаних.

opt3

Однозначним лідером на виборах міського голови є діючий мер Тернополя С.Надал. За нього готові віддати свої голоси 67% опитаних, які б взяли участь у голосуванні. Рейтинг інших можливих кандидатів нижче 4%. Вагаються з відповіддю 7% опитаних. Взяли б однозначно участь у виборах міського голови та міської ради майже 50% опитаних.

opt4

На виборах до міської ради лідером є ВО Свобода із рейтингом серед тих, хто готовий взяти участь у голосуванні, – 26%. За Батьківщину готові проголосувати 13%, Самопоміч – 7%, Радикальну партію – 7%, БПП – 5%, Рух за очищення – 4%. Рейтинг інших партій – менше 3%. Не визначилися зі своїм вибором – 16% опитаних. Взяли б однозначно участь у виборах міського голови та міської ради майже 50% опитаних.

Найвищий рівень позитивного ставлення серед усіх місцевих політиків до С.Надала. Його позитивно сприймають 70% опитаних, негативно 11%. Позитивний баланс оцінок мають також С.Барна, М.Головко та І.Гуда, щоправда більш як 40% мешканців Тернополя не знають останніх двох згаданих політиків.
Найгіршим є ставлення мешканців Тернополя до Р.Заставного та О.Муца – 45 та 48% відповідно негативно ставляться до цих двох політиків.

Мешканка Тернополя отримала титул «Мама року»

Чверть користувачів уанету дивиться YouTube частіше, аніж телевізор