Юрій Луценко у Тернополі представив нового прокурора, який розслідував справу побиття на Євромайдані

Поділитися


Сьогодні до Тернополя завітав Юрій Луценко у статусі Генерального прокурора України. Скандальний політик вже неодноразово бував на теренах Тернопільщини. Востаннє – коли вийшов з тюрми, де його запхнув режим Януковича. Агітував тоді за свою третю республіку, яка канула в історію, як і його партія “Народна Самооборона”. Про це вже ніхто не згадує. До цього, у часи президента Ющенка, приїжджав як перший номер блоку “Наша Україна-Народна Самооборона”. Під час Революції Гідності Юга вже дуже ювелірно тянув ковдру на Порошенка.

Згодом Петро Олексійович віддячив куму – сину керівника обкому партії в радянські часи посадою голови партії БПП, а потім і довірив керівництво фракцією у парламенті.

За два роки правління Порошенка Юра встиг неодноразово оскандались: то на екзотичному острові Маврикії пузо грів, то журналістів ганяв з дружиною від своєї хати-палацу, то у Верховну Раду приходив з годинником за 30 тисяч доларів.

І наш вчорашній прогноз, що Юрій Луценко привезе до Тернополя “кота в мішку” теж себе виправдав, зважаючи на недолугу політичну діяльність Луценка, керівництво міністерством внутрішніх справ та нехтуванням місцевими кадрами. Але за все за порядком.

Замість на 18 годину, як анонсувала прес-служба представлення нового обласного прокурора, Юрій Луценко спізнився майже на годину, як у “помаранчеві часи Ющенка”. Як тільки зайшов до зали, всі обласні чиновники, нардепи, керівники відомств виструнчились аж поки Юрій Віталійович не всілися у найбільше крісло. Лише журналісти не вшанували вставанням Луценка. А що він такого доброго зробив для країни, щоб так його поважати? Дітей спільно з Порошенком хрестив!?

Коли до зали зайшов новопризначений прокурор В’ячеслав Перч, всі зрозуміли, що призначили до нас совка, який буде діяти лише за наказом столиці. І впливати на його закостенілу фізію, яка за всю прес-конференцію не продемонструвала жодної емоції, буде місцеви громадським активістам вкрай важко. Чувак з 1992 року в органах прокуратури!!! Як сказав Луценко, на Тернопільщині  його вершина кар’єри а далі пенсія. Ще більше шокувало, що новопризначений прокурор Тернопільської області займався розслідування побиття студентів на Майдані. Когось посадили? Хтось поніс за це відповідальність? Ні! В’ячеслав Орестович похвалився, що працюючи в генпрокуратурі кіно зняв про це…

prokyrorНа власні помилки Юрій Луценко реагував як школяр. Уявіть, після хабарницького скандалу Луценко перепризначив одного із заступників облпрокурора Тернопільщини у Хмельницьку область. Лише коли Автомайдан і Самооборона підняли гвалт, відмінив своє рішення. Чи вибачився генпрокурор за свій промах? Ага, так само промовчав, як запізнився.

Попри те, що Луценко хвалився давньою дружбою з Степаном Барною, він не не зміг втриматись, що не підколити друзяку, розпитати про розміри хабарів. У Степана з почуттям гумору трохи проблемно. Це побачили тернополяни ще на стадіоні, під час випускного. Тому він “віддав” генпрокурору докором про призначення прокурором Тернополя Сідорова, проти якого виступав його колєга нардеп Юрик. Дісталося ні за що й секретарю Тернопільської міської ради Шумаді. Протягом тривалого часу критикувалась міська рада, але мера Надала в залі не був, бо десь у відпустці засмагає з черговою коханкою. Луценко підняв Шумаду. Діяч із команди Заставного не сподівався на таку підставу і публічне приниження. Стало зрозуміло, що Юра Луценко не в курсі  комбінації Романа Йосиповича по розкиданню яєць у різні партії (як і про ганебний бізнес на проїжджій частині бульвару Тараса Шевченка кафе “Файне місто”).

Луценко досі не втратив форму, як оратор. Вішати лапшу на вуха, роздавати обіцянки, щиро зазирати в очі вміє й досі. Хоча  з 12 травня не вміє навести лад навіть у своїй приймальні. Про це йому відверто сказав підприємець з орбіти Романа Заставного Віталій Сороколіт. То ж чи варто очікувати від Луценка реальної роботи? Якихось результатів? Порада від журналістів інтернет-газети “Про все” – запийте холодною водою.

А от чому на представленні новопризначений прокурор мав побиту фізіономію – залишилось загадкою. Чи то так святкував призначення, що десь втарабанився писком до грунту, чи то не дуже хотів з Києва переїжджати до Тернополя і Луценко його “вмовляв” ))) – невідомо. На питання журналіста “Про все” В’ячеслав Перч відбувся дурнуватою відповіддю, що невдало побрився. Аж на чолі. І ледь вухо не збрив.

perch

У співака Любомира Червака важко захворіла донька Дана

Події 1651 року. Що сталось під Сквирою, Зборовим та Збаражем?