За 3 дні завершується прийом документів для участі у виборах Ради громадського контролю при НАБУ

Поділитися

29 липня 2016 року завершується термін прийому документів для участі у конкурсі з обрання членів Ради громадського контролю (РГК) при Національному антикорупційному бюро України. Документи від представників громадських об’єднань приймаються на електронну адресу rada@nabu.gov.ua.

Нових членів РГК обиратимуть шляхом відкритого рейтингового Інтернет-голосування 4 серпня 2016 року з 09:00 до 21:00.

Як і раніше, захист процесу голосування від зовнішнього втручання буде забезпечений потужностями серверів Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Звертаємо увагу, що через встановлені факти «накруток» голосів, які мали місце під час голосування за новий склад РГК у червні 2016 року, систему голосування було доопрацьовано. Тепер, користувачі зможуть дізнатися про кількість голосів за кожного з кандидатів лише після завершення голосування. Таким чином зацікавлені у штучному збільшенні голосів за окремих кандидатів особи не зможуть відслідковувати рейтинг у режимі реального часу. При цьому кожен громадянин, який братиме участь у голосуванні, зможе перевірити, чи зберігся його голос.

Одразу після завершення голосування система автоматично опублікує відкритий протокол із результатами вибору кожного користувача.

Нагадуємо, що під час голосування необхідно буде пройти триступеневу верифікацію (код перевірки, підтвердження за електронною поштою та номером мобільного телефону) для уникнення можливості повторного голосування однією особою та використання ботів. Неупереджений моніторинг процесу голосування забезпечить громадська організація «Електронна демократія».

Деталі організації та проведення голосування визначені Указом Президента України №272/2015 «Питання Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України», ознайомитися з яким можна на сайті Бюро.

Уникальный рецепт с первого раза избавит вас от боли и хруста в суставах

Марина Тимофійчук: “Я нап’юсь вина, як закінчиться війна”