Будь як Валера

Поділитися

13906646_10201804787759521_3070757859937106535_n13 серпня.

Знайомтесь. Це Валера. Обличчя замазали – бо так треба. Після Перемоги побачите.

Позивний у Валери – Каракурт. Валера -командир роти снайперів 79 бригади. Дєтдомовский. Воює з самого початку. Пройшов майже весь бойовий шлях 79 бригади.

Валера зараз на промці. Відповідає на дзвінок, “я занят сейчас. наберу” під звуки неслабого такого бою, скидує.

Якось під Ізваріно до позицій 79 бригади приїхала група. Тоді не було лінії фронту і бійці слабо розуміли хто свій, а хто чужий. Валера пішов з гранатою виясняти шо за гості. Привітався, виявилось що сепари, обмінявся парою фраз і кинув гранату в натовп під ноги. Звалив кущами, чудом не підстрелили.

UPD: З коментів уточнення:
“З його слів : його підрозділ за сопкою, він вийшов в шортах футболці і з автоматом. Коли по батюшці зрозумів що не своі було пізно і своі не могли допомогти. Він підійшов сказав що свій, не повірили спитали де колорадська стрічка. Відповів що: укропи забрали і показуючи в сторону свого підрозділу запропонував піти ім наваляти. Сепари відмовились. Забрали у нього автомат і сказали іти за ними, і рушили не туди куди йому потрібно. останній взяв його на приціл . валера спитав: у мене ще граната є , віддавати?
Так, відповів той. Валера іі витягнув і вдарив нею по голові конвоіра. Кинув в уже йдучих сепарів і побіг до своіх. вони за ним і їх почали косити. Сепари відступили забравши своіх 200 але здаеться 5 залишили серед них і борода “батюшки”. А також там знайшовся його атомат)))”

Валера впринципі безстрашний малий. Валера не дрючить свою роту за неуставну форму чи інші дрібниці. Зате у Валери в роті сухий закон і постійні навчання. Тактика, кулемет, інженєрка…
Так получилось, що Валерині снайпера на промці зараз мастєра на всі руки…

Валера в Авдіївці отримав вже два поранення але їхати звідти відмовляється.

Ось Женя Маршал про снайперів 79ки:
“Каракурт. Ранен уже два раза . И не хочет оттуда уезжать )
79-е снайпера работают там уже давно. Плюс они же и были с нами в порту в октябре декабре 14 года )
Каракурт Красава. В Изварино спас трех танкистов из горевшего танка. Все живы.
В аропорту воевал достойно. Прошёл весь путь 79, командиром аэромобильного взвода. потом зам командира роты огневой поддержки. Знает все виды вооружения и умеет их применять в бою.
Роту снайперов принял с нуля.как вновь созданное подразделение.
Все время готовит своих людей.
Молодца !!!”

Я не знаю чи подавали Валеру на державні нагороди, але поки в нього немає жодної. Дуже надіюсь, що до Дня Незалежності представлять…

***

14079668_10201844354628668_6973879629740499156_n24 серпня

Валера вчора приїхав з Авдіївки. Йому сказали, що треба постояти на параді. Валера був трохи злий, бо на Промці б’ються його снайпера і їхати звідти він не дуже хотів. Валера трохи поранений (двічі) за останні пару місяців. Але з Промки їхати відмовлявся. На Парад таки поїхав.

Про те, що дають Героя – Валера дізнався в строю, коли зачитали прізвище. За п’ять секунд до того як отримав Золоту Зірку Героя з рук Президента…
Будь як Валера.

Roman Sinicyn

Що для тебе, Україно, нині я зробила?

Державний символ України – Прапор