Колишній тернопільський журналіст Віталій Дерех став тренером з виживання

Поділитися

1471722880_IMG_20160731_121832Вже не вперше цього літа громадська організація “Збереження агробіорізноманіття на Закарпатті” та рух “Глибинний екологічний опір” організовують тренінг з виживання у Карпатах. Останній цьогоріч вихід до буйволів на полонину відбудеться 27-28 серпня.
Тренінг організовує тернополянка Оксана Кузьменко, а тренером з виживання є Віталій Дерех (колишній журналіст та учасник бойових дій на Сході України). В перший день ми збираємося у селі Кваси об 11.00 на залізничному вокзалі; йдемо на полонину Пересліп із зупинками кожні півгодини. Під час зупинок інструктор з виживання дає лекцію і завдання учасникам.

Навчання складається з таких блоків:

thumb_212266_news_m1. Вдома. Пакуємо наплічник згідно рекомендацій тренера з виживання 2. Вода. Шукаємо воду, фільтруємо воду, пробуємо відфільтровану воду 3. Захист від дощу та непогоди. Шукаємо укриття, робимо укриття власноруч 4. Перша медична допомога. Надаємо першу медичну допомогу, робимо перев’язки, носилки, зупиняємо кровотечу 5. Розпалюємо багаття декількома методами, вогонь без сірників 6. Психологічна підготовка. Розставляємо пріоритети, не губимось, працюємо в команді 7. Орієнтування на місцевості. Визначаємо сторони світу, азимут, своє місцезнаходження. Йдемо по карті. 8. Ніж. Користуємося, носимо, заточуємо, бережемо ніж. 9. Допомога. Кличемо, шукаємо допомогу, подаємо сигнал SOS 10. Їжа. Пробуємо ягоди та їстівні рослини, ловимо жаб/комах/жуків та пробуємо їх готувати (за бажанням учасника)
Другого дня ми завітаємо в табір Мішеля Якобі для знайомства з цією неординарною особистістю, гладимо буйволів, пробуємо кататися верхи, відпочиваємо і слухаємо лекцію про проблеми екології від учасниці Глибинного Екологічного Опору (ГЕО) і спускаємось вниз. Вартість тренінгу-походу становить 400 грн., базове харчування включене у вартість. Надаємо консультації з оптимального добирання до місця події. Сторінка події на фейсбуці (+фото з минулого тренінгу):https://goo.gl/wUeXYO Сторінка події Вконтакті: https://goo.gl/b8lv6r Організатор відповідає на додаткові запитання про тренінг: 098 305 2270 (Оксана) або o.kuzmenkom@gmail.com

Ганна Різатдінова – бронзова призерка Олімпіади-2016 з художньої гімнастики

0

Тернополяни переможці Чемпіонату України з пляжної боротьби