Літературний відеомарафон «Для України наша любов» стартував на на Тернопільщині

Поділитися

franko2016 рік проголошено ювілейним роком Івана Франка з нагоди відзначення 160-ї річниці від дня народження видатного українського письменника, перекладача. публіциста, ученого, громадського діяча.
Відділ міського абонементу нашої книгозбірні започаткував проведення літературного відеомарофону «Для України наша любов», присвяченого цій знаменній даті. Марафон стартує 25 серпня та триватиме до кінця 2016 року.
Запрошуємо до участі всіх шанувальників творчості нашого геніального співвітчизника. Ви матимете змогу прочитати улюблений твір письменника на відео.
За ходом проведення літературного відеомарафону можна буде простежити у «Fасebook» (https//www.facebook/com/ternounb), «You Tube» та веб-сайті Тернопільської ОУНБ.
У фонді нашої бібліотеки творчість Івана Франка та видання про життєвий та творчий шлях представлені досить широко. Їх кількість налічує понад тисячу примірників.
Найстаріше видання 1948 року «Вибрані повісті» (Київ «Державне видавництво художньої літератури).
Найновіше видання шрифтом Брайля — повість «Захар Беркут» у 3-х книгах (Київ, 2015 року).
Твори Франка перекладено багатьма мовами світу: англійською, німецькою, польською та іншими.
В нашій бібліотеці є декілька унікальних діаспорних видань письменника. Це двадцятитомне видання 1956 року (США, Нью-Йорк), Казка «Лис Микита» (Німеччина, Мюнхен, 2000 року) українською та англійською мовами, поема «Мойсей» (Канада, Торонто, 2002 року), українською та англійською мовами.
Варті уваги двадцятитомне видання (Київ «Держлітвидав», 1955 року) та 50 ти томне (Київ «Наукова думка», 1976 року).
Про творчість Івана Франка писали науковці, краєзнавці, літературні критики як в Україні, так і за її межами. Серед них багато наших земляків. Це: науковець, краєзнавець, літературний критик Богдан Мельничук, науковець, краєзнавець Віктор Уніят та науковець, літературознавець Микола Ткачук. Їхні праці присвячені перебуванню І. Франка на Тернопільщині, яку він відвідував неодноразово. А також письменники: Михайло Левицький, Борис Щавурський, Володими Вихрущ, Євген Безкоровайний та багато інших.

Над нардепом з Тернопільщини жартують в соцмережі за стриптиз із дружиною

Фестиваль фарб Ternopil Holi Fest відбудеться сьогодні у файному місті