У парку “Топільче” почали будувати офіси “із запахом”

Поділитися

13907007_10207055098836195_268463181839913709_nУ тернопільському парку “Топільче” проходить так звана реконструкція громадських туалетів ( з боку вулиць Миру і Дружби). Насправді, над туалетами будують офісні приміщення. Ще й прикрились фінансуванням з ЄС і модним нині терміном – “коворкінг”.

Довідка Вікіпедії
Коворкінг (англ. Co-working — спільно працювати) у широкому сенсі — це модель організації роботи людей, найчастіше фрілансерів, з різним типом зайнятості у єдиному робочому просторі; у вузькому – колективний офіс. Коворкінги характеризує гнучка організація робочого простору і прагнення до формування спільноти резидентів та внутрішньої культури. Учасники залишаються незалежними і вільними, мають можливість спілкуватися, обмінюватися ідеями та допомагати один одному, на відміну від роботи вдома.

Ідея коворкінгу включає в себе телеворкінг, фріланс, деякі принципи аутсорсингу.

Основна суть моделі — помісячна оренда і територіальне об’єднання та організація спільноти для ефективнішої роботи учасників.

У 2005 році молодий програміст Бред Ньюберг в процесі свого кар’єрного зростання зіткнувся із сучасною та актуальною проблемою вибору. “Зараз мій вибір — або офісна робота з її визначеністю та спілкуванням із співробітниками, або фріланс з його свободою і незалежністю. Але чому я не можу отримати і те, й інше? “- Став розмірковувати він — і поєднав обидва варіанти. Взявши в оренду велике приміщення в офісній будівлі, він запропонував використовувати його для роботи таким самим «вільним художникам», як він сам. Нову схему організації робочих місць він назвав Коворкінг — у спільному офісі паралельно працює кілька фрілансерів і стартап-команд.

Ініціатива Ньюберга дала життя явищу, яке за три роки поширилося по всьому світу. Обширний список коворкінг-офісів у різних країнах можна побачити за адресою coworking.pbwiki.com. Спільні офіси являють собою досить великі приміщення з кухнею, однією або декількома переговорними і обладнані необхідною офісною інфраструктурою — від Wi-Fi-інтернету до принтерів і сканерів (меблі — само собою) — для обслуговування всіх «постояльців». Кожен, хто використовує таку територію на постійній основі, сплачує щомісяця певну суму, розмір якої залежить від того, закріплено за ним робоче місце, стіл цілком або ж він використовує стіл або диван, які в цей час вільні. У США багато коворкінг-офісів ,які дозволяють будь-кому прийти і працювати без оплати, але якщо людина стає постійним відвідувачем, її просять оплатити робоче місце. Вартість оренди столу та ключів для цілодобового доступу в офіс становить у середньому $ 350 на місяць, а просто ключів, без оплати закріпленого за вами місця — близько $ 250. Такі офіси зручні не тільки фрілансерам, але і компаніям, співробітники яких розкидані по різних містах або країнах. А ще вони зручні для тих хто тільки виходить на новий для себе ринок (в незнайомому місті чи країні) і не має при цьому достатнього бюджету для оренди повноцінного офісу.

Патрульні затримали чоловіка з пістолетом

Правоохоронці Тернопільщини розшукують нападників, що вчинили розбійний напад на родину тернопільського мільйонера Степана Рубая