11 грудня відбудуться вибори у Борщові

Поділитися
borshiv
ЦВК ПРИЗНАЧИЛА ПЕРШІ МІСЦЕВІ ВИБОРИ У 41 ОБ’ЄДНАНІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ НА 11 ГРУДНЯ 2016 РОКУ. З Тернопільщини пішов тільки Борщів. На решту 12 громад не хватило фінансування….. Розповідає у соцмережі політик з Гусятинщини Любомир Лівель

 

23 вересня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, на якому було внесено зміни до Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, затвердженого постановою ЦВК від 12 лютого 2016 року № 32. Таке рішення було прийнято з метою встановлення можливості призначення перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах у грудні (крім останньої неділі), повідомили “Про все” у відділі взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Центральної виборчої комісії.

Крім того, розглянувши звернення низки обласних державних адміністрацій щодо прийняття Комісією рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших місцевих виборів та призначила на неділю, 11 грудня 2016 року, вибори у 41 об’єднаній територіальній громаді. При цьому Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів з 22 жовтня 2016 року.

Розглядаючи це питання, Комісія відповідно до ст. 68 Закону України “Про місцеві вибори” виходила з наявності виділених коштів за бюджетною програмою 6741020 “Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” у сумі 10 460 тис. гривень відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2016 року № 644-р, яке було погоджено рішенням бюджетного комітету Верховної Ради України.

Разом з тим, Комісією враховано, що 22 вересня Верховна Рада України призначила на 4 жовтня позачергові вибори 54 сільських, селищних голів, для організації підготовки та проведення яких необхідно близько 4 млн 188 тис. грн.

Водночас відзначено, що станом на 13 годину 23 вересня 2016 року до ЦВК надійшло 191 звернення від ОДА щодо призначення перших виборів депутатів місцевих рад та відповідних сільських, селищних, міських голів в об’єднаних територіальних громадах. Однак, у Комісії наявні кошти субвенції державного бюджету для організації підготовки та проведення місцевих виборів у сумі лише 10 млн 460 тис. грн.
Відтак, залишок субвенції становить понад 6 млн 272 тис. грн. За розрахунками цих коштів вистачає для фінансування перших виборів у 41 об’єднаній територіальній громаді.

Таким чином, ЦВК призначила вибори у 41 об’єднаній територіальній громаді за результатами опрацювання звернень обласних державних адміністрацій у хронологічному порядку їх надходження до Комісії.

Після прийняття вказаної постанови на розгляді у Комісії залишилося 150 звернень ОДА щодо призначення перших місцевих виборів.

ДОВІДКОВО. Комісія відзначила, що попередньо було призначено та проведено 184 перших місцевих виборів, у тому числі у 104 сільських, 54 селищних, 26 міських радах об’єднаних територіальних громад. Після прийняття сьогоднішньої постанови кількість перших виборів в об’єднаних територіальних громадах становить 225

 

Торгівців зброєю викрито Службою безпеки України у Тернополі

На Тернопільщині зменшили витрати на опалення до 50%