Афера навколо газети “Свобода”

Поділитися

img_9147Чи думав колись авторитетний редактор Степан Слюзар, що газета “Свобода” із 120 тисячним тиражем, яку він зробив з вмерлого “Відродження”, буде ледь животіти…

У четвер, на сесії тернопільської обласної ради, хочуть розіграти комедію із фактично незалежним від влади виданням. З голосу депутата, без розгляду на профільній комісії, планують затвердити головного редактора газети “Свобода”. Очолити видання нібито має енциклопедист Віктор Уніят. Кажуть, на нього вибір впав через те, що навчався на історичному факультеті разом зі Степаном Барною та регіоналом Іваном Бабійчуком

Ситуація дивує тим, що весною депутати облради відпустили свободівську редакцію у вільне плавання, проголосувавши за роздержавлення і вихід зі співзасновників. У серпні, без підтримки губернатора нинішній керівник “Свободи” Михайло Лисевич не отримав би звання заслуженого журналіста України.

Тепер же “діячі від Заставного” під брендом Блоку Петра Порошенка хочуть провернути цікаву аферу. Як відомо, редакція обласної газети “Свобода” єдина в області, яка не має свого приміщення, а орендує кабінети в “Збручі”. З власності – хіба застаріла комп’ютерна техніка та совдепівські столи. Проте, як стало відомо “Про все” з джерел, наближених до прийняття рішень в області, через підміну редактора, яку формально розпочала міська організація Конгресу українських націоналістів, відбудеться “прихватизація багатоповерхового приміщення спиртоб’єднання, розташоване на вулиці Багатій. Приміщення добротне, має кілька гаражів навіть у центрі міста. Знаходиться воно на балансі тернопільської облдержадміністрації. Підконтрольному редактору “Свободи” нададуть приміщення, дозволять роздержавленій газеті запівдарма “хапнути нову контору”, яку передадуть для “розвитку незалежного ЗМІ”. Що буде далі – зрозуміло.

У редакції “Свободи” ситуація така: видання хоч і вмирає, проте панахиду відтермінував аграрний олігарх-регіонал Іван Чайківський. Хтось йому порекомендував зробити ставку на “селянську газету”. Олігарх виділив “Свободі” 1 мільйон гривень на 2016 рік. Цих коштів нібито вистачало для функціювання газети. Злі язики стверджують, що керівництво газети підписало таємний договір з Чайківським, згідно якого, після роздержавлення 51% акцій “Свободи” буде належати аграрію, а 49% – редакції.

Змінивши керівництво “Свободи”, влада зробить із неї бойовий листок Блоку Петра Порошенка, як це вийшло із районкою “Подільське слово”.

 

 

Де з 1 жовтня можна буде оформити ID-паспорт?

Оголошено набір на стажування в сервісних центрах МВС Тернопільської області