Працівники СБУ з Тернополя відбули у район проведення АТО

Поділитися

5(2)Чергова зведена група оперативників Служби безпеки України вирушила з Тернополя у район проведення антитерористичної операції.
Близько 30 співробітників обласного управління відбули на ротацію для того щоб замінить своїх колег, які тривалий час несуть службу на Сході. До складу зведеного підрозділу увійшли військовослужбовці, котрі вже мають досвід участі у бойових діях, а також бійці, які пройшли посилену оперативно-бойову підготовку.
Перебуваючи у районі проведення АТО, тернополяни виконуватимуть специфічні завдання Служби безпеки України: протидіятимуть учасникам терористичних організацій у вчиненні терористичних актів, їх спробам насильницької зміни конституційного ладу, посяганням на територіальну цілісність та недоторканість України. Окрім проведення оперативно-розшукових та контррозвідувальних заходів у безпосередній близькості до тимчасово контрольованих бойовиками територій, співробітники УСБУ виконуватимуть важливу місію з відновлення авторитету влади та нормальної життєдіяльності постраждалого від російської агресії Донбасу.
Провести оперативну групу на Схід прийшли члени сімей, друзі та колеги військовослужбовців. Традиційно, перед виїздом зведену групу благословили на благі звершення представники духовенства, схиливши голови у спільній молитві та окропивши бійців свяченою водою.
З напутнім словом до правоохоронців звернувся голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, який подякував співробітникам СБУ за їх самовідданість, рішучість та наполегливість у справі захисту незалежності України. Очільник ОДА наголосив, що ті завдання, які на сьогоднішній день постали перед Службою безпеки України, є дуже важливими і він вдячний офіцерам Тернопільського УСБУ за те, що вони гідно виконують свій обов’язок, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.
Також до бійців зведеного загону звернувся Микола Пилипів, голова обласного об’єднання сільськогосподарських підприємств, учасники якої надали посильну допомогу у спорядженні та екіпіруванні групи.
«Рада сільгосппідприємств на протязі двох років неодноразово направляла допомогу у район проведення АТО, але це для нас не стало якоюсь буденністю, бо у кожному конкретному випадку приходить якесь хвилювання, приходить трепет і думка про те, як наші воїни перебувають біля небезпечного ворога, як їм можна допомогти. Сьогодні ми в черговий раз маємо можливість приймати участь у проводах бійців на Схід. Тому, в першу чергу, хочу побажати вам належно виконати свій обов’язок та повернутися живими і здоровими, а всім нам жити в мирі і злагоді», – зазначив Микола Іванович.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

Для БТР, який поїде в зону АТО, потрібен мотор

Резервісти Тернопільщини вирушили на військові полігони