Тернополяни просять заборонити церквам проводити ранкову службу з допомогою гучномовців

Поділитися

u-kazhdogo-svoj-krest-rpts-gundyaev-narod-1У 2000-х роках Тернопіль називали містом церков і заправок. За десятиліття перших ще більше поширилось через “баблисті” інтереси, а серед других значна частина збанкрутіла. Попи у рясах всіх конфесій, явно не думаючи про інтереси тернополян, а лише власну кишеню, ліплять вже й у парках храми, будують поруч з церквами багатоповерхівки, прикриваючись “зацікавленою десяткою”. На масиві “Дружба”, православні Київського патріархату з храму святого Пантелеймона (якщо можна назвати так їхню шопку біля хлібзаводу) щовихідних люплять у якусь заржавілу залізяку, яку вони вважають дзвоном. Прихожан там не більше десятка, а решта мешканці ходять до греко-католицького храму святого Йосафата, проте “православний дзвонар” ще зранку нагадує про себе навіть не неприємним, а противним звуком.

Файно влаштувався якийсь піп у так званому “парку здоров’я”  біля третьої міської лікарні, який збудував хату поруч із храмом…

На сайті петицій Тернопільської міської ради, тернополян дістали священнослужителі ще одного храму настільки, що люди написали петицію:”Кожної неділі церква що розташована по вул. Новий Світ (навпроти загальноосвітньої школи номер 2) починає трансляцію служби через гучномовці о 8 ранку, що порушує статтю 182 кодексу про адміністративні правопорушення в Україні, згідно якої у вихідні, неробочі та святкові дні цілодобово забороняється гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, що порушують спокій громадян у їх домах.

Жителі будинків що розташовані поруч не мають можливості у вихідні відпочити. Є люди які приходять З НІЧНОЇ зміни і змушені прокидатись разом зі службою.
Крім того таке гучне проведення служб є нав’язуванням певних конфесійних переконань та є некоректним по відношенню до представників інших релігійних сповідань.
Громадяни Тернополя, давайте поважати право на спокій і тишу один одного, тим більше у відведені для цього законом дні! Прохання заборонити проводити церковну службу через гучномовці у Тернополі!!!!!!!!!!!”.

Авторка петиції – . Її підтримало понад 130 тернополян із необхідних 300 голосів для розгляду питання міським головою Сергієм Надалом.

Серія 3-ох документальних фільмів Ucrazyans: свіжий рецепт демократії для нової України

Полицейские задержали робота за предвыборную агитацию в Москве