Українці втрачатимуть квартири через борги за “комуналку”

Поділитися

Більшість населення України давно проживає за межею абсолютної бідності, животіючи на неповних $2 щодня в той час, як Верховна Рада приготувала громадянам новий «приємний сюрприз» – примусове виселення людей з їхніх квартир та будинків, а також гарантоване позбавлення їх житла через комунальні борги.

Про це повідомив голова ГО «Громадська ініціатива розумних рішень» Сергій Розумний і додав, що «за стандартами ООН поріг зубожіння настає від цифри нижче 5 доларів, то не важко зрозуміти, що майже вся Україна живе за межею бідності. Але, принаймні, поки, вони мають дах над головою».

Відповідно до законів «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» та «Про виконавче провадження», які прийняли 02.06.2016 р. приватні виконавці без перешкод зможуть відбирати в громадян житло за борги.

«На українців чекають наступні «покращення», сутність яких очевидна: право відбирати у людей єдине житло за комунальні борги у розмірі від 29 тис. грн. (примусове виселення на вулицю); право на стягнення боргів передається приватним виконавцям, які будуть вкрай зацікавлені відбирати у людей житло, адже у якості винагороди вони отримають суттєвий відсоток від його продажу, а це – справжнє узаконене рейдерство», – наголосив Сергій Розумний.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні збільшилась кількість безхатченків.

Інформаційний відділ ГО «Громадська ініціатива розумних рішень»

Іловайський щоденник: вечір пам’яті у Тернополі

В Лановецькому комунальному підприємстві по благоустрою виявлено втрат на суму понад 130 тис. гривень