В Україні створили відеоролик, присвячений репресіям проти заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова

Поділитися

Міністерство інформаційної політики України створило відеоролик, присвячений репресіям проти заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова, якого звинувачують в “сепаратизмі” за позицію, в якій Крим – це Україна.
Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова: “Це відео англійською мовою – меседж правозахисним європейським інституціям, представникам ЗМІ та українським дипломатам. Ми сподіваємося на їх підтримку та максимальне поширення матеріалу”.
Відеоролик містить основні факти та тези, що несуть основну інформацію, яка допоможе світу дізнатися про Ільму Умерова, який готовий стояти за свої переконання до останнього свого подиху, відстоюючи інтереси свого народу, тим самим своєю позицією підкреслює, що Крим – це Україна.
Відео зазначає, що Ільми Умеров боровся за повернення кримських татар до своєї Батьківщини усе своє життя. Він займав найвищі посади у Меджлісі.
Нагадаємо, що Ільмі Умерова заарештували у травні, а нині тримають у психіатричній лікарні Сімферополя. У свої 56 років він страждає від ряду серйозних проблем зі здоров’ям, стан його погіршується.

На тимчасово окупованих територіях на сході України – ротація російських військових, з Росії прибули 450 бійців

На курс долара впливають ціни на зерно і ситуація на Донбасі