Ветеран АТО закликав владу звернути увагу на проблеми медиків-добровольців на передовій

Поділитися

1-17Координатор Руху «Справедливість», екс-керівник штурмової групи батальйону «Донбас» Тарас Костанчук заявив, що не розуміє, чому військові створюють перепони для роботи медиків-добровольців Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова на фронті.

Про це він сказав на прес-конференції в Інституті Горшеніна.

«Хто за цим повинен спостерігати? Ми чи все ж Генеральний штаб і Міністерство оборони? Якщо ми знаємо, що люди хочуть допомогти – зробіть реформу в армії. У вас у сегменті забезпечення якісною медициною на лінії розмежування, чи то пак на фронті, немає ніякої реформи, немає забезпечення цього. Бракує рук, грошей, ще чогось. Так користуйтеся професіоналами, які навчатимуть і підмінятимуть собою кадрових медиків, які повинні потім вийти на позиції”, – заявив Костанчук.

Лікарі ПДМШ працюють на передовій як волонтери, держава їх не забезпечує нічим. Єдине, чого вони просять: офіційно залучити їх до сил та засобів АТО, аби мати змогу працювати на передовій легально. «Нічого не просять, виїжджають, підміняють! А їм ще створюють перешкоди», – обурюється координатор Руху «Справедливість» Тарас Костанчук.

 

Зустріч із Олександром Вільчинським

Нетверезий водій спричинив ДТП з 3-ма автомобілями