Заряд вітамінізації поезії у авторському виконанні, а саме “Фреш із Маракуйї” мали змогу скуштувати тернополяни

Поділитися

14468682_10208734627775735_3212348662183934856_oНеймовірний заряд вітамінізації поезією та свіжості у авторському виконанні, а саме «Фреш із Маракуйї» мали змогу скуштувати сьогодні тернополяни. Адже, 26 вересня у рамках свого творчого туру містами України до нас завітав поет, драматург, перекладач, актор та телеведучий із Черкас Олексій Юрін. Пан Олексій автор чотирьох поетичних збірок: «На себе», «Парампара», «Чи всі жінки однакові?» та «Агія». Автор лібрето до мюзиклу «Танго Марії», текстів до музично-поетичних вистав «Фреш із маракуйї» та «Агія», моновистави «Усе живе має право на життя», п`єси «Надія у червоному». Дворазовий лауреат Міжнародної Слов`янської Поетичної Премії. Учасник багатьох міжнародних і національних фестивалів. Його твори перекладені англійською та болгарською.

«Дуже люблю рідне місто та його жителів і дуже тішуся, коли до нас приїжджають талановиті гості і ми можемо насолодитися спілкуванням із ними» – каже тернопільська письменниця Ірина Мацко, яка була організатором зустрічей. А було їх аж три: у 10 класі СШ № 6 імені Назарія Яремчука, зі студентами банківського бізнесу ТНЕУ і завершили поетичний фреш усі бажаючі в арт-галереї «Бункермуз». Тут справді вдалося створити атмосферне середовище, затишку додавало потріскування вогню та червоні язики полум’я за спиною автора.
«Поезія – це вищий рівень існування мови» – говорив поет і з цим не можна не погодитися. Ці зустрічі справді, як вищий рівень спілкування, концентрація думки та змісту, вибух емоцій і насиченість почуттів.
Завтра Олексій Юрін вже виступатиме в іншому місті, яке воно буде і як зустріне невідомо. А в тернополян він тепер житиме завжди у серцях, в думках і в поезії, якої вони змогли торкнутися і відчути дякуючи гостеві.

У Тернополі відкрили пам’ятник Ігору Ґереті

Три мільйони гривень виграли у лотерею в Тернополі