Дощові ріки у Тернополі: чому в каналізацію нічого не потрапляє?

Поділитися

kanalizaМер Тернополя Сергій Надал постійно тішиться, що у файному місті тривають ремонти доріг, вкладається бруківка кілометрами. Але не говорить мер, який вже сидить в кріслі 6 років, що роботи ці виконують неякісно. Звідки така впевненість? А пройдіться містом у дощову погоду. Ця решітка дощової каналізації, розташована вище рівня дороги, є на вулиці Збаразькій біля зупинки “Шостий магазин”. Туди потрапляють тільки бризки, здійняті маршрутками, або справжнє цунамі.
А трохи нижче – де ріка зі Збаразької впадає в море на Бродівській просто на світлофорі – води по кісточки (не міряла, але глибина сантиметрів 10, мабуть). Перейти там можна тільки в ґумаках – і то не факт. У цій Венеції можна і гондолі плавати. Наскільки пам’ятаю, Збаразьку капітально ремонтували років два тому.

1477462388_jetbawat4y8 А ось інша решітка на цій вулиці – трохи вище, біля “Оселі”. У неї теж потрапляє небагато, хоч ніби й схил.
хоч на Збаразькій тротуари доволі широкі – бризки від авто розлітаються більше, ніж на два метри, – дістають навіть, коли йдеш попри паркан. Компенсують те, що водоканал зараз залишив нас без води? Мені дуже хочеться, щоб ті, від кого залежить стан доріг у місті, пройшлись у дощ, потрапили під душ від бризок, які піднімають машини і маршрутки. Можливо, тоді дощові ріки у місті не будуть такими повноводними.

voda
А так постелили бруківку в Тернопільському парку Шевченка. Вода там стоїть постійно, як тільки випаде маленький дощ.
А в дощову погоду на Театральному майдані ви були? Без гумаків не раджу йти на прогулянку навіть у маленький дощик. Там все тече потоком, поверх каналізаційних стічних каналів.

Начальник колонії, де сиділа Юлія Тимошенко, застрілився в челюсть

Яка ситуація з онкологічними захворюваннями в Україні